Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #16
    Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

    @Homegrown, je hebt gewoon helemaal gelijk, zeker met de aanvulling van Xtreme dat jongeren toch wel aan wiet kunnen komen.

    Maar de feiten die jij keurig opsomt zijn evident, voor iedereen met een IQ boven de 80 die wel eens een krant openslaat. Op dit forum zijn die feiten het noemen nauwelijks meer waard. Het is ongelofelijk dat onze overheid zo doof en blind kan zijn voor de feiten.

    @Xtreme: Natuurlijk moeten we blijven doorfokken. We moeten de 10 miljard kunnen halen voor de wereld ons niet meer kan voeden en we massaal uitsterven. Ik begrijp dat voetbal heel belangrijk is in dat proces - maar.

    Een fors deel van die kindertjes wordt nu verwekt in fietsenstallingen, of anders in wat stuntelig, zweterig en gegeneerd gegraai en gestamp op een bed. Sex kan een feest zijn. Ik gun het kinderen dat ze op school leren hoe ze er een feest van kunnen maken.

    Dus ik blijf erbij: Weg met die fietsenstallingen!

    Comment


      #17
      Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

      Oorspronkelijk geplaatst door Xtreme View Post
      Blani, leren voetballen is een investering in de toekomst om je "quasi" verdienstelijk te maken voor de instandhouding van het ras. Veel dames, weliswaar niet van "oude adel", vallen nu eenmaal voor manvolk dat een balletje kan trappen. Dacht je nu echt dat Sylvia van der Vaart voor Rafael zou zijn gevallen als die vakkenvuller bij Albert Hein zou zijn geweest? Of dat Jolanthe ingeval Wesley Sneijder bij de plantsoenendienst had gewerkt door hem zou zijn gecharmeerd?

      ---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:25 ----------



      Waarom ga je uit van de vooronderstelling dat jongeren niet aan wiet kunnen komen? Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat een manneke -van naar ik schat een jaar of 15 bij de ingang van een coffeeshop aan me vroeg- of ik voor 10 euro of soms meer voor hem wilde aanschaffen. Uiteraard ging ik daar op niet in, anderzijds stond ik onze dochter van 14 wel toe (mits met mate) gebruik te maken van ons voorraadje. Getuige haar opleiding en haar huidige maatschappelijke positie heeft die ruimhartige opstelling haar geen schade berokkend. Maar al dat soort zaken zijn strikt situationeel: drugs gaan gebruiken op je 14e kan faliekant verkeerd uitpakken, waarbij een (in)tolerante houding van het thuisfront volstrekt van ondergeschikt belang is.
      De meeste verkoop aan jongeren gaat dan meestal nog via een mannetje. Iemand die gewoon op het schoolplein kan komen. (oftewel een student)
      De gemiddelde jongetjes van 15 zullen toch niet zeggen: ooh, wat is dit een majustueuze sativa met een hint van een witte soort. Als je aan een jongere wiet voor 5.-/gram verkoopt zal dat meestal toch bladafval zijn. Of voorgedraaid. Ik heb vroeger nooit iemand bij een coffeeshop moeten aanspreken voor een joint. Dat ging allemaal via die jongen die altijd bij die of die zat. Van die kon je nog wel eens wat krijgen. (Zo gaat dat bedoel ik dan)

      En dan nog over die 18jaar, vanaf 15/16 jaar meestal is het toegestaan om de school in de pauze e.d. te verlaten en dan naar een AH etc te lopen. Waar zij gewoon dus alcohol kunnen kopen. En daar wordt niet over geklaagd.
      Als er gewoon 1x per dag (in de pauze misschien of andere hotspots) een politieagent even langs die shops loopt, hoeft maar 1 uurtje totaal te zijn, zul je daar geen kinderen zien.

      Dit is een probleem dat we samen kunnen oplossen. Door in ieder geval nooit wiet aan iemand <18 door te verkopen of te geven.

      Comment


        #18
        Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

        alsof het gros der 18jarigen in staat is consequenties te overzien... jeugd bescherm je niet door krampachtige verboden enzo, zoals je zelf misschien nog wel weet is niets zo leuk als jongere dan verboden aan je laars lappen. Voorlichting gaat het om, en ruimte om in bij voorkeur enigszins veilige omgeving te experimenteren. Want door experimenteren leer je je grenzen kennen, niet doordat iemand je verteld waar hjouw grenzen zouden moeten liggen.
        Welliswaar ben ik een best vroege starter geweest met wiet en drank, alles wat daar voorbij ligt ben ik pas na m'n 25e mee gaan experimenteren. Dat kwam doordat ik vanaf m'n 15e ongeveer de gelegenheid kreeg alles te zien en vast te houden, te besnuffelen, effecten te observeren bij anderen, uitgebreide uitleg te ontvangen over pro's en con's, you name it. Familieleden en vrienden in dezelfde leeftijdscategorie gingen doordat het in hun omgeving allemaal onder tafel werd geveegd snel stiekem met dope experimenteren, dat was dus met hardere middelen en in de leeftijdscategorie 13(!)-17. Omdat ik alles KON gebruiken als ik zou willen hoefde ik het al niet meer, pas later ben ik dat gaan doen omdat de nieuwsgierigheid aanwezig bleef, en ik inmiddels sterk genoeg in mn schoenen dacht te staan om er op een verstandige manier mee om te gaan.
        Wietgebruik is pas een probleem als je er een probleem van maakt of er krampachtig mee omgaat. De meesten willen het niet eens, maar trigger je met een verbod, en om jou als oudere te pesten gaat het dan JUIST gebeuren. Ik zal nooit op mijn eigen initiatief wiet aan minderjarigen aanbieden, maar komen ze bij me met vragen of merk ik dat er al gebruikt wordt ben ik er heel open over. Dat heeft nog niemand kwaad gedaan, sterker nog : ouders zijn in voorkomende gevallen weleens naar me toe gekomen om te vragen of ik hun kids wegwijs wilde maken in het land der drugs, al dan niet in gezelschap van diezelfde ouders omdat ze hun eigen nieuwsgierigheid niet konden verbergen. Ik juich dat toe, want dat draagt bij aan open communicatie tussen ouders en kinderen, en draagt bij aan zelfkennis.
        Last edited by moreweed; 5 September 2011, 22:03.
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment


          #19
          Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

          @Voorlichting gaat het om, en ruimte om in bij voorkeur enigszins veilige omgeving te experimenteren. Want door experimenteren leer je je grenzen kennen, niet doordat iemand je verteld waar hjouw grenzen zouden moeten liggen.

          Als je geen voorlichting krijgt ben je toch op je zelf aangewezen (terzijde: ik kreeg zelfs geen seksuele voorlichting, laat staan voorlichting over drugs: mijn ouders kenden dit fenomeen niet.) En toch werd ik destijds -ik werd immers een grote jongen- in de gelegenheid gesteld om in beperkte mate mee te doen met de gewoonten van volwassenen.
          Dus: mijn vader zei "draai maar een sjekje". Maar ik werd strontziek van z'n zware Van Nelle (of was het Visjestabak?).
          Bij een feestje kochten ze voor mij "donker bier of oud bruin": ik lustte die troep gewoon niet. Volgens mijn vader zou ik geen "echte vent" worden vanwege mijn aversie tegen tabak en alcohol. Immers, "Jongejan" (mijn voornaam is Jan en grootvader heette eveneens Jan: dus ik was Jongejan en grootvader was Ouwejan) was geen aardje naar zijn vaartje.
          Maar zodra ik aangaf (ze hebben het dus niet zelf ontdekt) dat ik hasj gebruikte "zat de kat in de gordijnen". Ik deugde niet en er zou nooit iets van me terechtkomen. Mijn beweegredenen om mijn ouderlijk huis op 16 jarige leeftijd te verlaten berustten destijds op het feit dat ik niet bereid bleek hun godsdienst tot de mijne te maken (dat was de hoofdreden) en het feit dat mijn ouders niet de empathie hadden om mijn levensstijl te accepteren. Dat klinkt wellicht negatief, anderzijds heeft het me bij de opvoeding van onze kinderen geholpen: richting volwassenheid kun je sturen, maar zeker geen wil opleggen.
          Last edited by Xtreme; 6 September 2011, 08:55.

          Comment


            #20
            Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

            Als je in de middelbare school zit mag je toch niet binnen in de shop? ik begrijp de link niet echt goed...

            Grtz $iR
            sigpic

            Comment


              #21
              Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

              @$ir : dat klopt hoor. Ik reageerde vooral op die laatste 2 zinnen van @Homegrown. Het lijkt me ook niet de taak van coffeeshops als commerciele ondernemers om kids voor te lichten over verstandig drugsgebruik. Zoiets is al wel van toepassing op Holland Casino's (laatst hebben die een boete gekregen voor het niet goed aanpakken van iemands gokverslaving? waanzin). Als dat doorgaat heeft straks de supermarkt een zorgplicht voor haar te dikke klanten ("gaat u even op de weegschaal staan mevrouw? dank u, legt u dan nu de chips, chocola en cola even terug ?" ... "meneer : u ziet eruit alsof u weleens een hartprobleem zou kunnen ontwikkelen > u mag uitsluitend groente en vis bij ons kopen")

              @Xtreme : drank hoorde gewoon bij de opvoeding bij ons. Iedereen zoop, je was niet "gezellig" als je niet tenminste een wijntje of borrel meepakte. Bij de veelvuldige familiefeestjes kregen de kleintjes (waar ik er toen een van was) wijn aangelengd met water aan tafel, en Opa stond erop dat we leerden aan de hand van de vorm van de fles te herkennen wat voor wijn er geschonken werd. Pas geboren baby's (mijn dochter ook btw) werden en worden nog steeds welkom geheten met een in de champagne gedoopte vinger in het bekkie... De eerste keer dat ik straalbezopen was was op m'n derde ofzo, toen ik samen met m'n neefje glazen bij zo'n feestje ophaalde en de restjes steeds opdronk Tegenwoordig zou dat reden zijn voor inschakeling van bureau jeugdzorg
              Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

              Comment


                #22
                Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

                Met gokverslavingen ligt het anders. De staat heeft een monopolie op gok-tenten, voor zover ik weet om mensen tegen zichzelf te kunnen beschermen. Dat moeten ze dan ook wel doen, anders zouden we het idee kunnen krijgen dat de staat puur voor het geld alleen haar eigen casino's toestaat. Dat zou een beetje lijken op maffia-praktijken, waar of niet?

                Comment


                  #23
                  Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

                  och, naast een geweldsmonopolie, een eigen malafide loterij, beschermde status voor topmensen en -instituten, witwassen op grote schaal en de mogelijkheid om uitsluitend voor de vorm af en toe mensen eens te laten krabbelen met een rood potlood .... zouden kamerleden ook bidprentjes verbranden op hun eerste dag ?
                  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                  Comment


                    #24
                    Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

                    Zo, dat zal wel klote geweest zijn op die leeftijd. Mijn ouders zijn altijd heel accepterend jegens andere onderdelen van mijn leven geweest maar ik heb ze nooit durven te vertellen dat ik blow. Alleen zie ik dat hele veilige omgeving experimenteren niet zo gauw gebeuren. Over dit soort dingen moet je voorlichting krijgen en dan je eigen beslissing maken. De risico's tegen de voordelen afwegen. Als meer kinderen dit zouden doen denk ik dat minder van hen gaan roken en meer gaan blowen. Maar dan hebben we gelukkig minder probleemgebruikers. Als je 1 x per week wiet rookt en je het doet omdat je het leuk vind is er volgens mij niet zoveel aan de hand. Mijn ouders dachten daar heel anders over. Zij zeiden dat je er nooit mee moest beginnen omdat je er dan verslaaft aan zou raken. En dan was je al helemaal ver van huis. Beetje hypocriet vind ik. Aangezien ze allebei 1,5 pakje zware shag per dag roken vanaf ze 12 waren en nog amber kunnen praten zonder te hoesten. Ik heb ook even gerookt, maar toen ik ging afwegen wat het met mijn longen deed en wat ik ervoor terugkreeg ben ik ermee gestopt. En toen ben ik begonnen met blowen. En heb het gymnasium toch nog mooi volgehouden.

                    Voorlichting voor kinderen is belangrijk, misschien zelfs nog belangrijker is de voorlichting van ouders. Leer gebruik, misbruik en probleemgebruik herkennen. Laat je kinderen een beetje losser. Laat hun zelf 1 plantje in de tuin zetten. Leren ze daar ook nog wat van, en ze hebben pure biologische wiet naar keuze. Zo voorkom je ook weer geld problemen.
                    Stel grenzen, bijvoorbeeld 1 keer per week en niet in de werkweek. Maar ga niet zeggen van, kom we roken samen een jointje, dan weet je ook hoe dat voelt. Als zoon zou ik me dan kapot schamen. De eerste keer is het leukste met vrienden voor wie het ook de eerste keer is

                    Comment


                      #25
                      Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

                      Dat klinkt heel anders dan je eerdere opmerking @homegrown, wat je hier stelt vind ik realistisch. Inderdaad zal een drugslab op school (met banken, gedempt licht, chill muziekje, wat spelcomputers, een stuiterruimte en een keur aan eersteklas dope) er wel niet inzitten nee...

                      Mijn biologische pa heeft me trouwens vroeger ook weleens Hasjspuiter genoemd (terwijl m'n ma toen nog regelmatig flashbacks kreeg van veelvuldig LSD-gebruik... ). Ze hebben zich nooit afgevraagd waarom ik altijd zelf mn wasgoed regelde in die tijd (steevast zat er namelijk bladafval aan m'n sokken...).
                      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                      Comment


                        #26
                        Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

                        Oorspronkelijk geplaatst door moreweed View Post
                        @$ir : dat klopt hoor. Ik reageerde vooral op die laatste 2 zinnen van @Homegrown. Het lijkt me ook niet de taak van coffeeshops als commerciele ondernemers om kids voor te lichten over verstandig drugsgebruik. Zoiets is al wel van toepassing op Holland Casino's (laatst hebben die een boete gekregen voor het niet goed aanpakken van iemands gokverslaving? waanzin). Als dat doorgaat heeft straks de supermarkt een zorgplicht voor haar te dikke klanten ("gaat u even op de weegschaal staan mevrouw? dank u, legt u dan nu de chips, chocola en cola even terug ?" ... "meneer : u ziet eruit alsof u weleens een hartprobleem zou kunnen ontwikkelen > u mag uitsluitend groente en vis bij ons kopen")

                        @Xtreme : drank hoorde gewoon bij de opvoeding bij ons. Iedereen zoop, je was niet "gezellig" als je niet tenminste een wijntje of borrel meepakte. Bij de veelvuldige familiefeestjes kregen de kleintjes (waar ik er toen een van was) wijn aangelengd met water aan tafel, en Opa stond erop dat we leerden aan de hand van de vorm van de fles te herkennen wat voor wijn er geschonken werd. Pas geboren baby's (mijn dochter ook btw) werden en worden nog steeds welkom geheten met een in de champagne gedoopte vinger in het bekkie... De eerste keer dat ik straalbezopen was was op m'n derde ofzo, toen ik samen met m'n neefje glazen bij zo'n feestje ophaalde en de restjes steeds opdronk Tegenwoordig zou dat reden zijn voor inschakeling van bureau jeugdzorg
                        Op je derde is wel heel heel heel erg vroeg. Meestal als een kind op zijn 12e dronken thuis komt is het al een reden voor jeugdzorg. Ik vind wel dat jeugdzorg en de staat in het algemeen hier iets te streng over is. Vooral het pas drinken (zelfs bier e.d.) op je 18e vind ik totaal verkeerd. Kinderen doen deze dingen nou eenmaal. Je 12e tot je 18e is in principe 1 grote ontdekkingsreis. Er gaat een wereld van mogelijkheden voor je open. En daar moet je ook gebruik van kunnen maken. Vooral als je goed voorgelicht bent. Ze maken zich veel te veel druk over iets als wiet of hasj. En het jammere is ook nog dat veilig gebruik mogelijk is. (Dat het veilig is op zich is niet jammer maar wel dat het door veel mensen als een klasse 1 drug samen met meth en heroine wordt gerekend.) De regering moet de ouders voorlichten, en de ouders de kinderen. Samen met school. Want de kinderen nemen toch de gebruiken van de ouders over. Niet 1 op 1. Maar als je ouders losser zijn met alcohol of sigaretten, wordt jezelf misschien niet losser met alcohol maar wel met andere genotsmiddelen. Zoals wiet bvb. Want de kennis over wiet e.d. is bij de gemiddelde ouders boven 40 echt knudde. Toevallig heb ik laatst zo'n programma (Om te kijken hoe ze de jeugd voorlichten) doorgelopen voor 14/15 jarigen. Iets wat mij nog heel erg bijstaat was de vraag: Gebruik je wiet of hasj? Nu was de vraag niet zo speciaal maar het was meerkeuze met dit soort antwoorden:

                        - Nee, en wil het niet doen
                        - Nee, maar zou het wel proberen
                        - Ja, ik heb er problemen mee

                        Alsof je niet kunt blowen zonder teveel te blowen.
                        En mijn grote motto is eigenlijk:

                        Je hebt geheelonthouders, die denken dat het moeilijk is maar dat ze er wel voor beloond worden, en daarbij het je ook de echte probleemgebruikers, die zichzelf op een gegeven moment hebben losgelaten en gewoon te veel zijn gaan gebruiken. Het moeilijkste om te doen is om het met mate te gebruiken, en zonder mate van het leven te genieten. Dan heb je op je 60 niet het gevoel 50 jaar te hebben verspilt. Of dat nou komt door een drugsverslaving van 30 jaar of omdat je nog nooit echt hebt geleefd. Ik probeer mijzelf in het midden te houden. 1/2 x per week. Als ik niet hoef te werken meer. En dat bevalt me perfect.

                        Die coffeeshops daar weg halen is een grote fout. Symptomen bestrijding. Je moet leerlingen op de gevaren en de genotten van drugs wijzen.

                        Comment


                          #27
                          Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

                          91% van de coffeeshops ligt te ver van de scholen.

                          Comment


                            #28
                            Re: 58 coffeeshops te dicht bij middelbare scholen

                            Haha, das een goeie!
                            Last edited by ceBep; 8 September 2011, 22:10. Reden: http://www.jointjedraaien.nl/wietforum/threads/17316-Dubbel-posten-en-quoten

                            Comment

                            Bezig...
                            X