Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Blowverbod voor Amsterdamse agenten

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Blowverbod voor Amsterdamse agenten

  Korting op 420shop
  Blowverbod voor Amsterdamse agenten

  AMSTERDAM - Politieagenten van het korps Amsterdam-Amstelland worden geacht vanaf 1 januari niet meer te blowen in hun vrije tijd. Dat staat in een code die het korps aan alle medewerkers heeft gestuurd.

  Dat bericht het radioprogramma De Ochtenden donderdag. Het korps is daarmee het eerste in Nederland dat softdrugs voor agenten in hun vrije tijd aan banden wil leggen.

  De politie heeft een voorbeeldfunctie en het gebruik van softdrugs is daarom ongepast, stelt de Amsterdamse code. "Tot nu toe was alleen duidelijk dat je niet dronken of stoned op je werk kon verschijnen", zegt voorzitter van de ondernemingsraad van Amsterdam-Amstelland Frank Gittay. "Wij zeggen nu: collega's, ook buiten diensttijd word je als politieman gezien." De ondernemingsraad heeft zelf het initiatief genomen voor de gedragslijn.

  Alcohol

  Ook over het gebruik van alcohol buiten diensttijd is de code stellig. Het kan volgens Gittay niet zo zijn dat een agent 'lallend over straat' gaat, ook niet in zijn vrije tijd. In de code staat dat agenten zich moeten gedragen als 'modelburger'. Sleutelwoorden zijn respect, transparantie, verantwoordelijkheid, betrokkenheid, betrouwbaarheid, rechtvaardigheid en balans.

  De Nederlandse Politie Bond is tegen de code. Voorzitter Hans van Duijn vraagt zich af of de ideale burger wel bestaat. Hij vindt daarbij dat agenten niet 'in hokjes geplaatst' moeten worden 'waarin ze zichzelf niet meer kunnen zijn'. Het impliciete verbod op softdrugs ontkent volgens Van Duijn wat er in de samenleving en politiek is gebeurd. "Er is juist ruimte geschapen voor de burger om softdrugs te gebruiken."

  Ook landelijk wordt gewerkt aan een code voor medewerkers binnen de politie maar deze is veel minder concreet, weet De Ochtenden. Verschillende korpsen hebben de Amsterdamse code inmiddels opgevraagd. Of deze korpsen overgaan tot overname van de richtlijnen is nog niet bekend.

  bron: nu.nl
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl
Bezig...
X