Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Belgische grensgemeenten vechten drugsplan Maastricht aan

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belgische grensgemeenten vechten drugsplan Maastricht aan

  Korting op 420shop
  Een Nederlandse advocaat bereidt een procedure voor om in naam van de Belgische gemeenten Riemst, Lanaken, Voeren, Blegny en Visť het drugsplan van Maastricht aan te vechten. Door dat plan verhuizen de coffeeshops voor softdrugs van de binnenstad naar de grensregio, waardoor de Belgen overlast van drugstoeristen vrezen. Nu de gemeenteraad van Maastricht eerder deze week het plan goedkeurde, hebben vijf Belgische gemeenten een advocaat onder de arm genomen.
  "We gaan effectief naar de rechter stappen om dit plan aan te vechten", zegt Mark Vos, burgemeester van Riemst. "Een aantal jaren geleden is ons dat ook gelukt, maar Maastricht houdt blijkbaar vol." De burgemeesters vrezen niet alleen de overlast door drugstoeristen, maar ook andere vormen van criminaliteit. "In het plan van Maastricht staat ook de uitbouw van een cameranetwerk langs de autoweg A2", aldus nog Vos. "De ervaring leert dat drugssmokkelaars en andere criminelen daardoor alternatieve vluchtroutes zullen zoeken. Het is waarschijnlijk dat ze zo via de binnenwegen ook in onze gemeenten zullen terechtkomen."

  Wietpas
  De Belgische burgervaders betreuren bovendien dat Maastricht niet heeft gekozen voor het invoeren van een 'wietpas'. "Dit is een identificatiesysteem waarmee alleen mensen uit de regio in de coffeeshops drugs kunnen kopen", legt Vos uit. "Het houdt de buitenlanders die geen pasje hebben op veilige afstand. Dat was voor ons het tweede beste alternatief, na het volledig sluiten van de coffeeshops. Maar helaas..." (belga/lpb)

  Bron : http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenl...icht-aan.dhtml

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X