Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'Sterke wiet? Je moet gewoon juist doseren'

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  'Sterke wiet? Je moet gewoon juist doseren'

  Korting op 420shop
  Auteur: door Geert Nijland | vrijdag 07 oktober 2011 | 08:00 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 07 oktober 2011 | 09:33

  BREDA - Vrijwel alle wiet en hasj wordt onverkoopbaar als het kabinet het plan doorzet om een thc-gehalte van maximaal 15 procent toe te staan. Dat zegt Rick Brand, voorzitter van de Actieve Bredase Coffeeshophouders (ABC). Alle acht coffeeshops in Breda zijn bij deze belangenclub aangesloten.

  Volgens Brand is het niet te doen om de wiet, laat staan de hasj, te filteren van de overvloedige thc. "Dan ziet het spul er niet meer uit en is het onverkoopbaar", zegt hij. De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) en de Bond van Cannabis Detaillisten (BCD) onderschrijven dat. De VOC noemt de voorgenomen maatregel 'onnodig en onuitvoerbaar'. Volgens de vereniging is alleen in een laboratorium vast te stellen hoeveel thc, het geestverruimende bestanddeel, er in wiet en hasj zit. Voor de coffeeshophouders zelf is het uiterst moeilijk om het thc-gehalte te meten.

  Rick Brand zegt dat het thc-gehalte van wiet al jaren tussen de 15 en 18 procent schommelt. "Tussen 2004 en 2009 was er sprake van een daling. Alleen de laatste paar jaar is het gehalte weer licht toegenomen. Het kabinet maakt daar nu handig gebruik van en suggereert dat het thc-gehalte al jaren structureel toeneemt. Dat is dus niet waar. En wat hasj betreft: dat is geconcentreerde wiet! Altijd al geweest. Dat ligt het thc-gehalte sowieso boven de 30 procent."

  Volgens Brand is het hoge thc-gehalte helemaal geen probleem. "Je moet gewoon juist doseren. Het is net als whiskey. Dat moet je ook rustig drinken, een glas whiskey afwisselen met een glas water. Het is echt een onzinnige maatregel. Het wordt steeds gekker. Wiet zou slecht zijn voor gezondheid, maar wie hebben er belang bij om dat te roepen?Ik kan net zo goed wetenschappelijke onderzoeken aanhalen waaruit blijkt dat cannabis een geneeskrachtige werking heeft. Je hoeft het ook niet per se te roken."

  Rapporten van het Trimbos-instituut bevestigen dat het thc-percentage voor wiet al jaren tussen de 15 en 18 procent schommelt. Woorvoerster Marjan Heuving: "We kunnen alleen iets zeggen over de afgelopen tien jaar, want daarvoor voerden we geen metingen uit. Wat vaststaat, is dat 80 procent van de wiet een hoger thc-gehalte heeft dan 15 procent." Nederhasj bevat volgens officiŽle cijfers gemiddeld 32,6 procent thc.

  Het Brabantse verslavingsinstituut Novadic-Kentron is kritisch op het advies van de commissie Garretsen om zware wiet te verbieden. "Wat schieten we daarmee op? Het advies gaat bovendien voorbij aan het zelfregulerend vermogen van de consument. Wat we wel toejuichen is de voorgestelde regulering van de kweek. Zo kun je het thc-gehalte vanzelf naar beneden krijgen. Dat is raadzaam, want het aantal verslaafden met psychoses is door de jaren heen toegenomen."

  Rick Brand wordt zo langzamerhand doodziek van de 'rechtse' kruistocht tegen cannabisgebruikers.

  "Waarom de wiet aanpakken en de sterke drank niet? Haal de jenever maar van de schappen in de supermarkt. En de overlast van de coffeeshops? Welke overlast? Ga eens in het weekeinde een kijkje nemen op de Havermarkt in Breda. Dronken uitgaanders. Dat is pas overlast.

  http://www.bndestem.nl/regio/breda/9...st-doseren.ece
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X