Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Zware cannabis gaat als harddrug de zwarte markt op

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Zware cannabis gaat als harddrug de zwarte markt op

  Korting op 420shop
  Door van sterke wiet en hasj een harddrug te maken, gaan deze middelen de zwarte markt op. Criminaliteit rond cannabis neemt dan toe. Ook zal de gebruiker dan zijn toevlucht nemen tot andere drugs.
  Daarvoor waarschuwt de Engelse hoogleraar psychiatrie en neurofarmacologie David Nutt vandaag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over het Nederlandse drugsbeleid.

  De commissie-Garretsen adviseerde het kabinet om sterke cannabis niet meer te gedogen in coffeeshops. Dan gaat het om cannabis waarin meer dan 15 procent van de werkzame stof THC zit. Als dit een harddrug wordt gaan de straffen omhoog en mogen coffeeshops het niet meer verkopen.

  Willekeurig

  Nutt noemde deze grens willekeurig. 'Bier zou dan legaal zijn, maar wijn niet' zo trok hij de vergelijking met alcohol. Deze willekeur zou het vertrouwen van het publiek in drugswetgeving kunnen ondermijnen. Een vertegenwoordiger van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) stelde dat het THC-gehalte in een laboratorium niet moeilijk is vast te stellen, maar dat er geen kant-en-klare tests op de markt zijn.

  Net als andere betrokkenen die spraken op de hoorzitting brak Nutt een lans voor legalisering van de productie van cannabis. Nu mogen coffeeshops softdrugs verkopen, maar kopen ze hun waar in bij criminelen.

  Nu ligt het THC-gehalte van nederwiet, dat goed is voor bijna driekwart van de verkoop, tussen de 15 en 18 procent. De risico's op verslaving en psychotische stoornissen wordt dan te hoog, vindt de commissie. De bedoeling is dat het gehalte weer teruggaat naar gemiddeld 11 tot 12 procent.
  (Redactie) 03/10/11 17u33

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenla...markt-op.dhtml
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Zware cannabis gaat als harddrug de zwarte markt op

  Dit is precies hetzelfde als met alcohol. Als je drank hebt met weinig alcohol kan je net zo dronken worden als iets met 50% alcohol, je moet gewoon meer drinken. Dat werkt tochy precies hetzelfde met wiet?
  Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower

  Comment


   #3
   Re: Zware cannabis gaat als harddrug de zwarte markt op

   maar stel dat ze gelijk hebben,en die zooi is echt slecht voor je?ik neem het zekere voor het zekere en ik stop met blowenmischien dat ik er morgen anders over denk maar toch.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X