Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Niet de natuur, maar de mens zorgt ervoor dat we stoned worden van wiet

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Niet de natuur, maar de mens zorgt ervoor dat we stoned worden van wiet

    Korting op 420shop
    Het dna van de wietplant bevat duidelijke aanwijzingen dat de mens al eeuwen of zelfs duizenden jaren bezig is cannabisplanten te selecteren op de sterkst verdovende werking.Langdurige vererdeling
    Hoelang geleden beide takken zich precies opsplitsten, is echter niet goed te zeggen, schrijven Canadese genetici in het blad Genome Biology - al staat wat hen betreft vast dat er sprake moet zijn geweest van 'zeer langdurige veredeling'.

    Een en ander blijkt uit de dna-volgorde van de cannabisplant, die de Canadezen donderdag op internet publiceerden. De wetenschappers brachten niet alleen het dna in kaart van de coffeeshopvariant 'Purple Kush', maar ter vergelijking ook van twee niet-psychedelische hennepsoorten uit de vezelindustrie.

    Ruim baan voor THCEventuele gifstoffen
    De veredeling ten gunste van THC is opmerkelijk, vinden de onderzoekers: bij veel andere planten die door de mens worden gekweekt verdwijnen eventuele gifstoffen juist. Eenmaal weg uit het wild hebben planten immers minder stoffen nodig om zich te beschermen. Voor marihuana maakte de mens een uitzondering. Het oudste archeologische bewijs voor medicinaal en psychedelisch gebruik van wiet dateert uit het China van rond 700 voor Christus.

    Volgens de onderzoekers is meer begrip van de genetica van cannabis nuttig om de medicinale werking beter te begrijpen. Ook heeft de industrie behoefte aan hennep waarin nog minder THC zit dan nu al het geval is, met het oog op de wetgeving tegen marihuana.

    Het dna van de cannabisplant werd twee maanden geleden ook al in kaart gebracht, door het Nederlandse bedrijfje Medical Genomics. De nieuwe dna-kaart van de hasjplant is echter veel completer.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/...van-wiet.dhtml
Bezig...
X