Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Minder bezoekers coffeeshops Maastricht door weren Fransen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Minder bezoekers coffeeshops Maastricht door weren Fransen

  Korting op 420shop

  © ANP
  Sinds het weren van met name Fransen is het bezoek aan de Maastrichtse coffeeshops met ruim 16 procent afgenomen. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd representatief onderzoek door OWP Research naar bezoeken aan Maastrichtse coffeeshops de afgelopen twee maanden.
  Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van 13 Maastrichtse coffeeshops. De shops weigeren mede op aandrang van de gemeente sinds 1 oktober iedereen die niet in Nederland, België of Duitsland woont de toegang.

  De gemeenteraad van Maastricht had de coffeeshops gevraagd iets te doen aan de omvang van het drugstoerisme in het centrum. 'Dat is uitstekend gelukt', zei voorzitter Marc Josemans van de Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht vandaag.

  De onderzoekers verwachten dat de invoering van het buurlandcriterium het aantal bezoekers per jaar doet afnemen van 4,28 miljoen naar 3,58 miljoen. (ANP/Redactie)
  sigpic

  Vaderke Zijn eerste Micro KweekVerslag (
  Zambeza Seeds - Dutch Amnesia Haze) (2012)

  #2
  Re: Minder bezoekers coffeeshops Maastricht door weren Fransen

  Ghehe en al die fransen stoppen nu gewoon met blowen¿

  Comment


   #3
   Re: Minder bezoekers coffeeshops Maastricht door weren Fransen

   De eerste negatieve resultaten van het nieuwe drugsbeleid komen uit Maastricht:

   Vandaag een leuk stukje in dagblad de Limburger: Sinds de coffeeshops Fransen en andere buitenlanders weren uit de zaken is er meer overlast op straat. De straatdealers zijn inderdaad thuis in Maastricht. Op bijna ieder hoekje is wel drugs verkrijgbaar.

   Belgen worden lastiggevallen door de straatschoffies die hun heroïne, cocaïne en nog meer van die rotzooi proberen te verkopen. Niet alleen de Belgen trouwens, oud, jong, man of vrouw. Tripje langs de van Hasseltkade levert géén goed humeur op. Al is een praatje maken altijd leuk, als iemand zegt 'wat een lekker weer' of 'alles goed?'. Om nou iedere keer Quelque Chose (Wat wil je) te horen als je weer een groepje jongens benaderd. Nee dat is niet Maastricht, en daarbij zijn de fatsoenlijke buitenlanders in Maastricht ook echt niet blij met hun soortgenoten. Overlastmeldingen ook vanuit de Bowling aan de Via Regia. Daar komen vaak 'klanten' die 'n kopje thee bestellen en daar de hele avond over doen. Wel gaan ze vaak naar buiten en lopen ze naar auto's om iets te verkopen. Dit is gemeld bij de politie maar die heeft nog steeds niks ondernomen.

   Volgens 9 buurtplatformen is sinds 1 oktober het aantal straatdeals toegenomen. De voorzitter van Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht kan niet zeggen of dit echt door de verandering is. Wel is het een opvallend feit, of was Maastricht de laatste jaren hier al naar toe aan het werken?

   De staat en het ministerie staat blijkbaar zonder drugs al heel ver van de werkelijkheid af. Dit gaat alleen nog maar meer problemen geven, zie als grote voorbeeld: stad Parijs.   bron


   Last edited by Renhaze; 4 November 2011, 09:34.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X