Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Zeeland in voor proef drugscontrole

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Zeeland in voor proef drugscontrole

  Korting op 420shop
  Zaterdag 22 december 2007

  MIDDELBURG - Een proef met drugscontrole bij automobilisten kan het verkeer veiliger maken. Het dagelijk provinciebestuur heeft Zeeland daarom als proefgebied aangeboden.

  Gedeputeerde Toine Poppelaars zag zijn kans schoon deze week bij het feestje van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland. Poppelaars nam gastspreker Christian Zuidema van het ministerie van Verkeer en Waterstaat even ter zijde. Die had het eerder in zijn toespraak gehad over de wenselijkheid van controles op het gebruik van drugs in het verkeer.

  Zoek je een gebied waar een drugstest voor verkeersdeelnemers kan worden beproefd, wilde Poppelaars weten. Hij weet er wel een: Zeeland en wel in het bijzonder Zeeuws-Vlaanderen. Zuidema rea­geerde geïnteresseerd. Zo bleek maar weer: netwerken werkt.

  Commissaris van de koningin Karla Peijs is enthousiast over het aanbod dat Poppelaars namens het dagelijks provinciebestuur heeft ge­daan. Als minister van Verkeer en Waterstaat heeft ze menigmaal ge­wezen op de noodzaak dat auto­mobilisten niet alleen moeten worden gecontroleerd op alcoholge­bruik, maar ook op gebruik van drugs. De dodelijke combinatie van alcohol en drugs in het ver­keer baart haar ernstige zorgen.

  Toen ze begin deze maand de eer­ste alcoholbus van de politie in ge­bruik stelde, sprak ze de wens uit dat de ademanalyseapparatuur snel kan worden aangevuld met vergelijkbare spullen om het ge­bruik van verdovende middelen en medicijnen door automobilis­ten en andere weggebruikers op te sporen. Peijs: "Als het ministerie een proefregio zoekt, mogen ze wat mij betreft meteen in Terneuzen beginnen." Het aanbod van het dagelijks provinciebestuur om Zeeland te gebruiken als proefgebied voor de controle op drugs in het verkeer is vergelijkbaar met het voorstel dat Poppelaars minister Camiel Eurlings van Verkeer enWaterstaat vorige maand heeft gedaan op het gebied van rekeningrijden. Er zijn twee belangen mee gediend: het Rijk heeft een proefgebied en de provincie ziet een probleem aangepakt. In het geval van het rekeningrijden ging het om doorgaand vrachtverkeer op de Dammenroute (N57/ N59) en de N664 tussen 's-Heer Arendskerke en Goes. Controles op drugs in het verkeer kunnen de in aanleg gevaarlijke situatie beperken dat klanten van coffeeshops in Terneuzen onder invloed van daar gekochte waar achter het stuur van hun auto kruipen.

  Grtz

  #2
  Re: Zeeland in voor proef drugscontrole

  Die verkeerscontroletest wordt al toegepast, maar dan in beperkte mate en in de vorm van een speekseltest. Omdat bloed- en speekseltesten irrelevant zijn (wiet blijft langer dan een maand in je lichaam, afhankelijk van je gebruik), vind ik dat al helemaal over the top.

  Een blaastest uitvinden is ook geen oplossing. De persoon kan die ochtend een joint gerookt hebben, maar het effect tegen de middag al lang kwijtgespeeld zijn. Persoonlijk zou ik er niet eens aan beginnen, moest ik van de blauwtjes zijn...

  Greetz
  Cannab0y

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X