Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Achmea vergoedt mediwiet in basispakket

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Achmea vergoedt mediwiet in basispakket

  Korting op 420shop
  DVHN | Gepubliceerd op 21 december 2011, 10:27 Laatst bijgewerkt op 21 december 2011, 10:33

  GRONINGEN - Zorgverzekeraar Achmea vergoedt medicinale cannabis vanaf 1 januari via de basisverzekering. Enkele andere verzekeraars vergoeden het al langer bij wijze van uitzondering vanuit de aanvullende verzekering. Minister Schippers van volksgezondheid liet in mei nog weten dat ze niets voelt voor het opnemen van medische wiet in het basispakket van de zorgpolissen.
  Achmea gaat het komend jaar vergoeden als patiŽnten van te voren een machtiging aanvragen bij de verzekeraar. Die krijgen ze als ze wiet krijgen voorgeschreven door hun specialist voor ziektes als multiple sclerose, hiv/aids, kanker, neuropathische pijn, Gilles de la Tourette en glaucoom. Wiet heeft een dempende werking op misselijkheid en kan helpen tegen pijn. "Er is niets anders dat mensen in deze fase kan helpen", legt Achmea-woordvoerster Christine Rompa uit. "Verschillende verzekeraars van Achmea, zoals Agis en Zilveren Kruis, vergoedden het al soms, op verschillende manieren. Nu hebben we het voor heel Achmea gelijk getrokken."
  De stichting NCSM, Nederlandse associatie voor legale cannabis en haar stoffen als medicatie, juicht de stap van Achmea toe, maar wijst erop dat er nog meer ziektes zijn waarbij patiŽnten baat hebben bij medicinale wiet.
  Het gebruik van medische wiet via apothekers neemt al jaren gestaag toe, maar blijft beperkt tot een kleine groep van zo'n 1300 patiŽnten. Die haalden vorig jaar 6700 porties medicinale wiet. De medicinale cannabis is anders dan de marihuana die bij koffieshops te koop is. Mediwiet wordt op door de overheid gecontroleerde wijze geteeld door het bedrijf Bedrocan uit Veendam, dat daar in 2005 toestemming voor kreeg van het ministerie. Bedrocan kweekt drie soorten marihuana die gegarandeerd dezelfde hoeveelheid werkzame stof hebben en waar geen bestrijdingsmiddelen of metalen in zitten.

  http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/...in-basispakket
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: Achmea vergoedt mediwiet in basispakket

  Heb hiernaar geinformeerd maar erg lage vergoeding vergoeden 75% en dan maar paar honderd euro per jaar.

  als ik naar mezelf kijk kom ik hier lang niet mee uit. Heb nu zelf agis afgesloten vergoed ook vanuit de basisverzekering en vergoed 100% en geen maximum aan verbonden

  Comment


   #3
   Re: Achmea vergoedt mediwiet in basispakket

   ik vind het een mooie stap in de goede richting. mijn voorkeur zou echter uit gaan naar de mogelijkheid om legaal binnen te kunnen kweken voor eigen medicinaal gebruik. er zijn zoveel verschillende wietsoorten en soms luistert het vrij nauw welke je gebruikt voor welke klacht. medicinaal kun je nu nog maar drie of vier soorten krijgen en dat is jammer. mijn dokter zegt dat ik beter naar de koffie shop kan gaan, maar daar kom ik liever niet. kweken in de tuin is geen optie ivm buren. tja dan blijft er maar 1 optie over en dat is binnen met een beppald risico. nu kweek ik zo klein dat het weo mee zal vallen, maar het zou prettiger zijn als het gewoon mocht.

   Comment


    #4
    Re: Achmea vergoedt mediwiet in basispakket

    Als je in de tuin niet wil kweken ivm de buren zou je AK47 autoflowers kunnen proberen. Bij mij ruiken die amper en ze blijven erg klein
    Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower

    Comment


     #5
     Re: Achmea vergoedt mediwiet in basispakket

     Dat is lekker makkelijk !!!!
     Iets vergoeden waar toch geen gebruik van wordt gemaakt want hoeveel mensen ken je die officiele mediweed krijgen ???
     Zwangerschap zit ook in basispakket maar hoeveel mensen boven de 50 maken daar nog gebruik van ??

     Ajo
     Ventje
     Living in Second live for real

     Ticket is geboekt maar ik mag niet meer vliegen

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X