Mededeling

Collapse
No announcement yet.

"Occasioneel marihuana roken is goed voor longen"

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  "Occasioneel marihuana roken is goed voor longen"

  Korting op 420shop
  Marihuanarook heeft geen negatieve invloed op het long- en ademvolume, in tegenstelling tot sigarettenrook. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift "Journal of American Medical Association".Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van data verzameld in de periode 1985-2006 bij 5.115 mannen en vrouwen uit vier Amerikaanse steden. Dat takaksrokers een verminderd long- en ademvolume hebben naarmate ze langer roken, was een bevestiging van eerder onderzoek.

  Het tegenovergestelde bleek echter voor marihuanarokers. "Occasioneel marihuana roken ging gepaard met een verhoging van het longvolume en een verbetering van de longcapaciteit", aldus professor Stefan Kertez (University of Alabama/Birmingham).

  Statistisch significant
  De verbetering bleek gemiddeld 50 milliliter te zijn. Een gezonde volwassene kan drie tot vier liter lucht op één seconde uitblazen. "De verbetering was niet hoog, maar wel statistisch significant", schrijft de wetenschapper. "Bovendien bleek dat er bij gemiddelde en intensieve gebruikers, bijvoorbeeld één joint per dag gedurende zeven jaar, geen verminderd adem- of longvolume is." Toch waarschuwt Kertez dat de resultaten geen vrijgeleide zijn voor een betere gezondheid, wel integendeel. (belga/vsv)

  11/01/12 19u36

  BRON : http://www.hln.be/hln/nl/962/Gezondh...r-longen.dhtml

  #2
  Re: "Occasioneel marihuana roken is goed voor longen"

  bron ? : http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...nctie-niet-aan!

  Comment


   #3
   Re: "Occasioneel marihuana roken is goed voor longen"

   Gelijkwaardig artikelen, maar andere bron en inhoud, geen probleem.
   Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


   sigpic

   FAQ links over kweken   Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
   W.L.S. Churchill   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X