Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Tot drie jaar cel voor cannabistelers

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Tot drie jaar cel voor cannabistelers

  Korting op 420shop
  Zeven beklaagden die betrokken waren bij de teelt van cannabis hebben van de Antwerpse strafrechter celstraffen tot drie jaar gekregen. De rechtbank verklaarde ook een illegaal vermogensvoordeel van 553.000 verbeurd. Daarvan is 250.000 euro effectief en de rest met uitstel.

  De politie vernam in november 2010 dat er in een huis aan de Kloosterstraat in Ekeren mogelijk een cannabisplantage was ondergebracht. Er woonde niemand, maar er werd wel heel veel elektriciteit verbruikt. Er volgde een huiszoeking waarbij er meer dan duizend cannabisplanten werden aangetroffen.

  Het pand werd gehuurd door Ruben V.D. en hij bekende dat er al n keer geoogst werd. Overschrijvingen op naam van Mark W. leidden de speurders naar een magazijn aan de Ledeganckstraat in Borgerhout. Daar werden de restanten van een plantage aangetroffen met een capaciteit van 1.485 planten. Danil P., Naoufel E.M. en El Moustapha E.B. waren ze aan het ontmantelen omdat er in de straat aan de gasleidingen gewerkt ging worden. Ze moesten al het materiaal naar de schuur van Mark W. in Nederland verhuizen.

  Mark W. en Ruben V.D. waren volgens de rechtbank de stromannen van Jamal E., de initiatiefnemer en begunstigde van de plantages. Hij had hen ingeschakeld om de panden te huren. Via Jamal E.B. werden de 'verhuizers' gerekruteerd. Jamal E. kreeg met drie jaar effectief de zwaarste straf. De zes anderen kregen achttien maanden of twee jaar cel, waarvan telkens de helft met uitstel.
  Bron: HLN.
  A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on

  #2
  Re: Tot drie jaar cel voor cannabistelers

  Buiten het bepalingsproces van de mens heeft niets waarde‘ -Ludwig von Mises- 1912

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X