Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'Risico's bewerkte wiet niet te overzien'

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  'Risico's bewerkte wiet niet te overzien'

  Korting op 420shop
  De jacht op hennepkwekers heeft tot gevolg dat steeds meer vervuilde wiet in omloop is. Kwekers bewerken onrijpe wiet met chemicaliŽn, zodat die alsnog hoogwaardig lijkt. De gezondheidsrisico's zijn niet te overzien. Dat zeggen voorzitter Jan Goos van de Amsterdamse Bond van Cannabisdetaillisten (BCD) en August de Loor, die coffeeshophouders helpt vervuilde wiet te herkennen.

  Stankoverlast
  De overheid maakt, onder meer met de landelijke Taskforce Wietcriminaliteit, intensief jacht of hennepkwekers. De politie krijgt veel tips over kwekerijen vanwege stankoverlast. Om de pakkans te verkleinen, oogsten kwekers hun wiet steeds vaker voordat die rijp is en de bekende penetrante, weeÔge geur begint te verspreiden.

  In onvolgroeide hennep zijn de werkzame stoffen, THC met name, nog niet tot volle wasdom gekomen. Om dat te compenseren, bewerken de telers hun onrijpe wiet met chemicaliŽn. 'In Amsterdam wordt de laatste tijd veel van die met synthetische troep bewerkte wiet aangeboden,' zegt Goos. 'Eigenaars van bij ons aangesloten coffeeshops herkennen dergelijke troep meestal wel, maar dat geldt niet voor het illegale circuit en scooterjongetjes die aan je deur bezorgen.'

  Herkenningstips
  Adviseur De Loor en Goos hebben een lijst van tips opgesteld waarmee coffeeshophouders de met synthetische 'THC' vervuilde wiet kunnen herkennen. De Loor en Goos weten met welke testjes de chemicaliŽn zijn aan te tonen.

  Behalve vervuilde wiet worden coffeeshophouders steeds vaker verzwaarde partijen aangeboden. De Loor geeft daarom ook tips om met allerhande troep verzwaarde wiet te herkennen.

  Repressief drugsbeleid
  Goos en De Loor zien vervuilde en verzwaarde wiet als symptomen van een repressief softdrugsbeleid dat veel meer ellende zal aanrichten. Zij vrezen dat Amsterdam zijn coffeeshops grotendeels verliest als het stadsbestuur zich niet fel keert tegen het kabinetsbeleid: van de 220 moeten er volgens hen 115 dicht omdat ze binnen 350 meter van een middelbare school liggen. Dat coffeeshops straks maximaal tweeduizend vaste klanten moeten registeren, zal meer onheil opleveren. (Paul Vugts)

  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMS...overzien.dhtml
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: 'Risico's bewerkte wiet niet te overzien'

  De Loor en Goos zijn eindelijk wakker geworden ?
  Twee jaar geleden noemden ze vervuilde en/of verzwaarde wiet nog geruchten, en als er iets gevonden werd, een incident.
  Toen kwam het al veel vaker voor. Je kon middeltjes om te verzwaren gewoon via internet kopen.

  Voor de klanten van de coffeeshops hoop ik dat ze er iets aan kunnen doen.
  Die troep heeft niemand wat aan.
  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

  Comment


   #3
   Re: 'Risico's bewerkte wiet niet te overzien'

   waar blijven hier die herkenningslijsten??
   lijst met producten en lijst foto's erbij...??? en ja we gaan daar mss 1 of 2 mensen mee helpen om weed te verzwaren maar de 10000 andere leden die nog kopen gaan wel geholpen zijn eh!

   Comment


    #4
    Re: 'Risico's bewerkte wiet niet te overzien'

    hoe groter de klop jacht op wiet hoe meer de burger met de troep te maken krijgen
    de taskforce heeft het alleen over kwekerijen op rollen maar niemand heeft het
    over de kwaliteit wat de mensen op moeten roken
    er zijn toch wel wat labatorium mensen die het kunnen controlleren

    Comment


     #5
     Re: 'Risico's bewerkte wiet niet te overzien'

     ja maar de testapparatuur zijn duur net zoals het plan om wiet met een hoger thc gehalte dan 15% tot harddrugs te benoemen moet je iedere partij wiet teste hoe duur zal dat wel niet zijn :O vraag me eigelijk af wat er met dat plan van de regering is gebeurd hoor er al een tijd niks meer van
     Guerrilla: 2013
     Royal Haze, Bluematic,Jack Herer, AK en La Blanca
     Neem een kijkje en reageer

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X