Mededeling

Collapse
No announcement yet.

CDA wil regels voor drugsleveringen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  CDA wil regels voor drugsleveringen

  Korting op 420shop
  Auteur: door Wout Bareman | maandag 27 februari 2012 | 09:52 | Laatst bijgewerkt op: maandag 27 februari 2012 | 09:59

  TERNEUZEN - De gemeenteraad van Terneuzen moet duidelijke regels opstellen voor de levering van softdrugs (wiet) aan coffeeshop Miami.

  Alleen op die manier kan het falende gedoogbeleid worden bijgestuurd. CDA-fractievoorzitter Henk Siersema: „We weten allemaal wat er scheef zit. De coffeeshops mogen softdrugs verkopen, maar bevoorrading via de achterdeur is strafbaar. Door het gedoogbeleid werken wij als gemeente dus simpelweg mee aan strafbare praktijken. We weten ervan, maar we doen er niks mee. Ik vind dat we ons moeten afvragen of wij dag in, dag uit de verantwoordelijkheid voor dat misdrijf willen dragen.” Hij vindt dat de gemeenteraad het lef moet hebben de kwestie zelf op te lossen. Dat is overigens ook in de lijn van de uitspraak van het gerechtshof in de zaak Checkpoint, meent Siersema.
  „We hadden als raad de afspraak dat we ons in de periode dat die kwestie onder de rechter was, niet zouden uitspreken over het beleid. Ten aanzien van Checkpoint kregen we wel te horen wij daar als raad niets aan konden veranderen. Het was landelijk beleid. Maar het hof heeft het juist over de verantwoordelijkheid van de gemeente en dus van de raad.”
  Daarom wil hij de door burge*meester Jan Lonink toegezegde no*titie over het drugsbeleid aangrij*pen om nieuw beleid vast te stel*len. Siersema: „Dat moet uitgaan van legalisering van de aanvoer. Dat kun je als gemeente zelf rege*len door een aantal ondernemers een vergunning te verstrekken voor de levering van wiet. De coffeeshop-exploitant is dan wel verplicht met die ondernemers in zee te gaan. Je verstrekt vergunnin*gen, zoals je dat ook bij de horeca doet.” De CDA’er vindt het de mo*rele plicht van de raad nu knopen door te hakken. „Er wordt door an*dere gemeenten, weet ik, met gro*te belangstelling gekeken naar de manier waarop Terneuzen de drugsproblematiek aanpakt. Wel*nu, laten wij het voorbeeld geven, zodat ons straks niet meer kan worden verweten dat wij gedogen dat er constant strafbare feiten, misdrijven of economische delic*ten worden gepleegd.”
  Volgens een gemeentelijk woord*voerder gaat de notitie van Lonink in april naar de raad.

  http://www.bndestem.nl/regio/zeeland...leveringen.ece
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: CDA wil regels voor drugsleveringen

  man man, alle shops gaan dicht komen ze eindelijk aan met een mooi regeltje zodat alles in feite is mooi legaal en veilliger kan geregelt worden
  nen mens word dan toch slimmer mee de jaren? nu nog kweken door erkende beroepskwekers zoals ze dat in de vs doen en we zijn er hellemaal.

  Comment


   #3
   Re: CDA wil regels voor drugsleveringen

   Ik zeg doen doen maar dan wel op nationaal niveau invoeren tevens kweek voor eigen gebruik toestaan.
   In a democracy you are allowed to say whatever you think but if it's smart thats the second.

   Comment


    #4
    Re: CDA wil regels voor drugsleveringen

    ik zeg niks

    Comment


     #5
     Re: CDA wil regels voor drugsleveringen

     gaat eindelijk eens de goede kant op hier
     Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X