Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Inzetten Hennep Taskforce veroorzaakt kapitaalvlucht

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Inzetten Hennep Taskforce veroorzaakt kapitaalvlucht

  Korting op 420shop
  Team Haarlemse Coffeeshops uit bezorgheid over aanvoer naar coffeeshops.

  HAARLEM, 20120301 -- De Haarlemse coffeeshopondernemers (THC) vragen zich dagelijks af waarom zij nog belasting betalen aan een overheid die hen willens en wetens wil uitschakelen. Ze hebben deze vraag inmiddels bij een advocaat neergelegd. Zij willen niet langer direct bijdragen aan een systeem dat hen het werken systematisch onmogelijk maakt. Het THC wil in ieder geval de rechtbank vragen om toe te laten hun belastingafdracht op een derden rekening te parkeren, tot er Nederwiet met facturen beschikbaar komt.

  Zij willen pas weer rechtstreeks gaan bijdragen als ze cannabis met een factuur kunnen kopen, van een betrouwbare, geregistreerde, belasting betalende Nederwiet kweker, want dan worden 'cannabis handelaren' eindelijk beschouwd als gewone ondernemers.

  Door de aankondiging van het a.s. Drugs Debat in de Tweede Kamer op 1 Maart verschenen er vandaag verschillende persartikelen over cofeeshops en de Wietpas.

  De leden van het THC willen ingaan op het artikel van de Groene Amsterdammer, Drugsbeleid op drijfzand, en in het bijzonder op de uitspraken van Mario Lap, de directeur van Stichting Drugtext.

  Lap zet ernstige kanttekeningen bij de beweringen van de godfather van het Hennep Taskforce, Max Daniel, die door zijn uitspraken dat 80 % van de in Nederland gekweekte nederwiet voor de export bestemd is, veel gemeenschaps geld ter beschikking kreeg om de wietkwekers fors aan te pakken. Daniel had het over zware, georganiseerde criminaliteit, en vond dat ingrijpen keihard nodig was en is.

  In het artikel wordt door meer instanties, o.a. het Trimbos Instituut, kritiek geleverd op de natte vinger berekeningen van Commissaris Max, maar niemand kan ze afdoende weerleggen, want hoe kan je zulke cijfers uberhaupt verkrijgen?

  Het THC denkt dat zij wel een beetje meer duidelijkheid over deze berekening kunnen verschaffen, zij denken te weten dat Max Daniel, bewust of onbewust, een groep afnemers buiten beschouwing heeft gelaten, namelijk de cannabis consumenten die in 1 van de 340 Nederlandse gemeentes zonder coffeeshops wonen.
  Er zijn slechts in 101 Nederlandse gemeentes gedoogde coffeeshops, en volgens berekeningen van Intraval bedienen zij 40 % van de Nederlandse markt, de andere 60 % van de Nederlands cannabis consumenten koopt dus op de zwarte markt.
  Ook wordt er, volgens Intraval, in de dorpen en steden zonder coffeeshops in percentages net zo veel cannabis gebruikt als in de steden met gedoogde coffeeshops, en er wordt dus ook net zoveel verkocht, via niet geregistreerde huis- en straatdealers.

  Als volgens Max Daniel 20 % (= 40% wietmarkt NL) van de in NL gekweekte wiet naar de coffeeshops gaat, gaat er dus 30 % ( =60% wietmarkt NL) naar de huis- en straatdealers in coffeeshoploze gebieden. Dan blijft er volgens de 16 branchegenoten 50 % over voor andere illegale in/verkopers, zoals de z.g. Kilohuizen in Maastricht en andere grenssteden, en de export.
  Hoe kan een man als Max Daniel dit gegeven geheel buiten beschouwing laten, want hij zou de cijfers van Intraval ook moeten kennen?

  Hieronder de uitspraken van Mario Lap, die een rondje langs coffeeshops in diverse steden heeft gemaakt, en met heel andere gegevens komt.

  'Nederwiet' komt tegenwoordig uit andere EU landen, door het ingrijpen van het Hennep Taskforce is de Nederwiet kweker gepakt, of gestopt.'

  'Intussen is er een beweging aan de gang die andermaal toont hoe onwaarschijnlijk de exportcijfers van de Taskforce zijn. Nederlandse coffeeshophouders zitten met de handen in het haar wegens de snel afnemende kwaliteit van de hun aangeboden cannabis. 'Het gaat nu juist om import', zegt Mario Lap, directeur van de stichting Drugtext en uitstekend ingevoerd in het milieu van coffeeshophouders en cannabisgebruikers. 'Wat vanuit Nederland de shops in komt is werkelijk te treurig voor woorden.' Door de jacht van de Taskforce zijn de beste telers verdwenen, zegt hij. Lap sprak coffeeshophouders in Haarlem, Amsterdam en Arnhem, en allemaal hadden ze hetzelfde verhaal. Zij betrekken nu hun wiet uit het buitenland. Er wordt inmiddels voor de Nederlandse markt geteeld in Duitsland, Frankrijk, Polen en Spanje. 'Vaak door Nederlanders, want die bezitten de beste zaden.'

  THC: “Als het Hennep Taskforce iets bereikt heeft, is het dat er door hun ingrijpen weer op grote schaal kapitaalvlucht gaat plaatsvinden, uit een land dat officieel in recessie is, nota bene.

  Voor het fenomeen Nederwiet rond 1985 haar intrede deed in het Nederlands coffeeshop circuit, en buitenlandse cannabis producten van de markt begon te drukken, werd alle in coffeeshops aangeboden cannabis geimporteerd. Dat hield in dat het geld dat betaald werd voor deze producten grotendeels naar het land ging dat de hash of wiet produceerde, en een gedeelte in de zakken van de smokkelaars verdween.

  Dat veranderde langzaam maar zeker, toen Tante Beppies en de snellere hippies uitstekende Nederwiet begonnen te kweken en aan coffeeshops verkochten, er werd steeds minder hash gerookt en verkocht, en dus ook minder geimporteerd.
  Uiteindelijk wist Nederwiet 85 % van de markt in en buiten coffeeshops over te nemen, en hierdoor stopten de grootschalige hash transporten uit landen als Marokko en Pakistan.
  Hierdoor stopte ook 85 % van de kapitaalvlucht naar die landen, en 'verdwenen' de inkomsten van de illegale, Nederlandse kwekers, via de aanschaf van luxe artikelen, in de Nederlands schatkist, gewassen en wel.

  Daar is 'dankzij' het Hennep Taskforce een einde aangekomen, nu begint er een kapitaalvlucht naar nieuwe, cannabis producerende landen op gang te komen, en niet alleen uit de door Mario Lap benoemde landen. Belgie, Tjechie en Litouwen hebben ook het groene goud ontdekt, en proberen mede het gat in de Nederlandse markt te vullen. Uiteraard met de wel uitgevoerde Nederlandse know how en techniek, want de politiek beschadigt alleen de cannabis cultuur, de cannabis knowhow is het beste export product dat Nederland momenteel te bieden heeft.

  De zestien THC ondernemers dragen, samen met hun 629 collega's, zo'n € 400.000.000,- aan inkomsten belasting per jaar af, aan een overheid die hun achterdeur moeilijker toegankelijker maakt dan ooit tevoren.

  http://www.nieuwsbank.nl/inp/2012/03/01/I089.htm
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. ChurchillFooter Left Ad

Collapse
Bezig...
X