Mededeling

Collapse
No announcement yet.

VVD zet vraagtekens bij controle sterke wiet

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  VVD zet vraagtekens bij controle sterke wiet

  Korting op 420shop
  DEN HAAG - De VVD ziet een probleem met de controle door coffeeshops op de verkoop van te sterke wiet. Van het kabinet mag dit niet meer, maar de coffeeshophouder kan maar moeilijk controleren hoe sterk de wiet is die hij aangeleverd krijgt.

  Volgens VVD-Kamerlid Ard van der Steur bestaat er wel apparatuur waarmee de coffeeshop kan meten hoe sterk zijn koopwaar is, maar zou het wel eens zo kunnen zijn dat de levering van deze apparatuur op problemen stuit. Het kabinet is namelijk van plan de voorbereiding van wietteelt strafbaar te stellen. Van der Steur vreest dat de levering van de meetapparatuur hieronder valt.
  Hij vraagt zich ook af of er iets gedaan kan worden aan de verkoop van nepdrugs, wat vooral in het Amsterdamse Wallengebied een probleem schijnt te zijn. Mensen krijgen daar gemalen stophoest of zelfs tl-buizen aangeboden. Van der Steur wil van minister Ivo Opstelten (Justitie) weten of dit verboden kan worden.  Zijn voorstel om een einde te maken aan het gedogen van de verkoop van hasj in de coffeeshop viel niet goed bij de oppositie, maar vond weerklank bij coalitiegenoot CDA en gedoogpartner PVV. De hasj komt grotendeels uit het buitenland. De partijen vinden het raar dat met de verkoop in Nederland internationale drugsbendes hun voordeel kunnen doen.
  Daar komt nog eens bij dat de douane zijn best doet de middelen te onderscheppen, terwijl ze vervolgens wel verkocht mogen worden als ze eenmaal in Nederland zijn.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/1...le_wiet__.html
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  Re: VVD zet vraagtekens bij controle sterke wiet

  Hoi,

  Weetje, het zijn allemaal een stelletje achtelijke lulletjes rozenwater daar in Den Haag.
  Hoe diep kunnen wij nog zakken in dit nederland. Dit is ook een van de rede dat ik zelf begonnen ben met kweken.
  Niks geen pas, ik maak me eigen hasj, en hasjee laten ze allemaal lekker de rambam krijgen.


  mzzzl,wsteb
  Onrust zaaier,.......... onrust stoken behoort ook tot de mogelijkheid........

  Comment


   #3
   Re: VVD zet vraagtekens bij controle sterke wiet

   Daar komt nog eens bij dat de douane zijn best doet de middelen te onderscheppen, terwijl ze vervolgens wel verkocht mogen worden als ze eenmaal in Nederland zijn.
   de politie doet hier ook een beetje hun best<adressen afgaan via meldmisdaad anoniem>en dan word de wiet die ze niet opsporen ook soms in de shops verkocht.dus hebben ze dan echt zoveel poep in hun hoofd?antwoord nee,kijk maar in wat voor huizen ze wonen.heel de teringzooi privatiseren en dan nog de btw willen verhogen.

   Comment


    #4
    Re: VVD zet vraagtekens bij controle sterke wiet

    Het kabinet is namelijk van plan de voorbereiding van wietteelt strafbaar te stellen
    Bye bye growshops dan...

    Hij vraagt zich ook af of er iets gedaan kan worden aan de verkoop van nepdrugs, wat vooral in het Amsterdamse Wallengebied een probleem schijnt te zijn. Mensen krijgen daar gemalen stophoest of zelfs tl-buizen aangeboden. Van der Steur wil van minister Ivo Opstelten (Justitie) weten of dit verboden kan worden.
    Verboden kan worden??? Dus is dat nu toegelaten dan?
    ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

    Comment


     #5
     Re: VVD zet vraagtekens bij controle sterke wiet

     Het is inderdaad niet verboden om TL-buizen te verkopen, zelfs niet in poedervorm. Er komt ook geen verbod op de verkoop van TL-buizen. Dat is expliciet gevraagd door de oppositie en expliciet beantwoord: Er komt geen verbod op TL-buizen.

     Misschien wel een verbod op placebo's, want dat is wat hier verkocht wordt. Maar dat wordt ook weer gedaan door de apotheken (en homeopathen, gebedsgenezers en die hele rimram) dus een verbod op placebo's wordt ook weer lastig.

     't Is niet makkelijk hoor, politiek. En als je dan na jaren vergaderen de ene TL-buis verboden hebt, dan komen ze vrolijk met een nieuwe buis met net een beetje andere structuur en je kunt weer van voren af aan beginnen. TL buizen zijn levensgevaarlijk geworden door al die kleine structuurveranderingen, dus eigenlijk moesten ze wel helemaal verboden zijn.
     (Ehh... pardon, dat debat ging over extasie, niet over lampen.)

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X