Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Nederlanders domineren Belgische wietteelt

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nederlanders domineren Belgische wietteelt

  Korting op 420shop
  In BelgiŽ zijn vorig jaar bijna duizend cannabisplantages ontmanteld. In negentig procent van de gevallen waren Nederlanders betrokken bij de kweek. Dat zegt Benny Van Camp van de federale gerechtelijke politie. Van Camp zet een en ander vrijdag uiteen in het Nederlandse televisieprogramma KRO Reporter International op Nederland 2.
  Het aantal opgerolde hennepplantages is de afgelopen tien jaar zeer sterk gestegen; in 2002 waren er dat nog maar 35, vorig jaar bijna duizend.

  Afgelegen locaties

  En dat heeft volgens Van Camp verschillende oorzaken. De stijging is enerzijds het gevolg van het strengere Nederlandse opsporingsbeleid. Anderzijds speelt ook wat Van Camp "economische expansie" noemt een rol. In ons land staan heel wat locaties te huur die, onder meer door hun afgelegen ligging, geschikt zijn voor dit soort activiteiten.

  Nederlands materiaal

  Opmerkelijk is ook dat de politie bij het oprollen van de wietplantages in negentig procent van de gevallen vaststelt dat Nederlanders betrokken zijn bij het opzetten van de plantages. Zo goed als alle groeibenodigdheden worden geleverd door Nederlandse bedrijven. "We komen Nederlandse kwekers tegen, kwekerijen die vanuit Nederland worden aangestuurd en Belgische-Nederlandse samenwerkingsverbanden. De hardware, onder meer groeilampen, luchtfilters en isolatiemateriaal, is vrijwel altijd afkomstig uit Nederland", zegt Van Camp in het programma.

  Benny Van Camp was vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Hij zet een en ander morgen uiteen in het Nederlandse televisieprogramma KRO Reporter International op Nederland 2. De federale politie bevestigt de informatie. KRO reporter Internationaal wordt op 2 maart uitgezonden om 21.15 uur op Nederland 2.

  BRON : http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/...ietteelt.dhtml

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X