Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshops spannen kort geding tegen wietpas aan

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Coffeeshops spannen kort geding tegen wietpas aan

  Korting op 420shop

  © anp.
  Vier advocaten spannen namens eigenaren en personeel van coffeeshops in Nederland een kort geding aan tegen de staat om invoering van de wietpas te voorkomen. Ze vinden deze pas in strijd met het recht, zei de Maastrichtse advocaat André Beckers vandaag naar aanleiding van berichtgeving in de Limburgse kranten.
  Samen met zijn collega's Veldman, Karmans en Vink vertegenwoordigt Beckers ook buitenlanders die na 1 mei de coffeeshops niet meer in mogen.

  Volgens Beckers worden coffeeshophouders en hun personeel gedwongen tot discriminatie en schending van de privacy van mensen, die gedwongen worden veel privégegevens te overleggen om lid van een besloten shop te mogen worden.

  Middels het kort geding willen de advocaten bereiken dat de coffeeshops na 1 mei geen besloten clubs worden die enkel ingezetenen toelaten. Wanneer en waar het kort geding plaatsvindt, kon Beckers nog niet zeggen. 'We proberen in elk geval voor 1 mei', zei hij.

  Loopt het geding op niets uit, dan volgt een gang naar de bestuursrechter. Dat kan zodra een coffeeshop na 1 mei bijvoorbeeld wiet verkoopt aan een buitenlander, aldus Beckers. Eerder liet de Maastrichtse coffeeshophouder Marc Josemans al weten desnoods een proefproces te zullen uitlokken, door na 1 mei wiet aan buitenlanders te verkopen.

  De voor de wietpas verantwoordelijke minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) maakt zich geen zorgen over een kort geding. De wetgeving over de wietpas is uitgebreid getoetst bij de Raad van State in Nederland en bij het Europese Hof van Justitie. Opstelten zal zijn collega's in Duitsland, Frankrijk en België ook nog een brief schrijven waarom buitenlandse blowers geen wiet meer kunnen kopen in een Nederlandse coffeeshop.

  De politie zal daar ook streng op toezien, net als op een mogelijke toename van de straathandel. Als de politie daarop iemand betrapt, wordt hij gestraft. Coffeeshops die daar aan meewerken zullen worden gesloten, aldus Opstelten.
  sigpic

  Vaderke Zijn eerste Micro KweekVerslag (
  Zambeza Seeds - Dutch Amnesia Haze) (2012)

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X