Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Meer politie tegen drugstoerisme in Belgisch-Nederlandse grensstreek

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #16
    Re: Meer politie tegen drugstoerisme in Belgisch-Nederlandse grensstreek

    ANAKEN/RIEMST/VOEREN - De politie hield gisteren de hele dag controles aan de grensovergangen naar Nederland. Het zijn vooral de toegangswegen naar onder meer Venlo en Maastricht die grondig in de gaten worden gehouden. Sinds dinsdag zijn coffeeshops in Zuid-Nederland besloten clubs die alleen geregistreerde leden toelaten en in de grensgemeenten van Belgisch Limburg wordt er gevreesd dat de handel zich gaat verplaatsen. en Phillip Pergens

    Het emotionele strijdgewoel rond de op 1 mei ingevoerde wietpas woedt hevig bij onze noorderburen. Zo voerden het gemeentebestuur van Maastricht en de lokale politie woensdag opnieuw een controle bij coffeeshop Easy Going. Net als dinsdag weigerde eigenaar Marc Josemans, die tevens voorzitter is van de overkoepelende vereniging van coffeeshop-uitbaters in de stad, om een ledenlijst voor te leggen. De aanwezige klanten moesten zich identificeren, enkele bleken niet over de Nederlandse identiteit te beschikken. Met die inbreuk reikte burgemeester Onno Hoes een vooraankondiging tot sluiting uit. Josemans krijgt nu een week de tijd om de dreigende maand sluiting te vermijden. Andere zaakvoerders houden hun shop dan weer gesloten omdat ze geen 'leden' tellen.

    In Nederland hield de politie woensdag op verschillende plaatsen verkeerscontroles waarbij vooral buitenlanders flyers over het nieuwe drugsbeleid meekregen. Op verschillende plekken vinden die controles samen met de Duitse politie en zelfs de spoorwegpolitie plaats. In Maastricht houdt de politie bovendien de buitenwijken, met heel wat illegale huisdealers, in de gaten.

    Belgische controles

    'We verhogen hier ook de controles aan de grensovergangen ', zegt Rik van den Rul van politie Lanaken-Maasmechelen. 'We hadden al onze Panoramix-acties die de drugsproblematiek in de grensregio bestrijden en de aantallen verhogen we nu.'

    'Het is niet alleen vandaag dat we controleren. Er zijn grote acties gepland in mei en juni. We willen zeker niet de indruk wekken dat de pakkans maar voor enkele dagen geldt', zegt korpschef Dirk Claes van zone Bilzen/Hoeselt/Riemst. 'We krijgen ook steun van collega's van de federale politie gedurende de periode.'

    Er waren woensdagvoormiddag vooral controles rond Vroenhoven (Riemst), 's namiddag werden de voertuigen op andere plaatsen aan de kant gezet. Ook op bussen van De Lijn werden passagiers gecontroleerd. 'De weg langs Vroenhoven is een ideale route van en naar Maastricht en het is ook de kortste weg naar de autosnelweg. Het zijn niet alleen Belgen die we viseren. Ook Fransen gebruiken deze weg graag om zich te bevoorraden. We blijven nu repressief optreden en als we merken dat er een stijging aan drugstrafiek zou zijn, zullen we nog een tandje bijsteken', besluit Claes.

    In de politiezone Voeren werden er afgelopen weekend nog wat drugsrunners geklist, maar leek de maatregel die geldt vanaf 1 mei bij de noorderburen, niet voor meer trafiek te zorgen. 'Woensdag hebben we onze patrouilles ook nog opgedreven en ook hier is federale ondersteuning', zegt korpschef Rik Vanderhoven. 'De planning is samen met de andere zones uitgewerkt. We hebben bij momenten drie ploegen rondrijden in onze kleine gemeenschap. Mensen met slechte bedoelingen pikken we er zo uit.'



    bron: http://www.nieuwsblad.be/article/det...cleid=TH3PI1TS


    En
    DEN BOSCH - Het KLPD en de Koninklijke Marechaussee worden volgende week in Brabant ingezet om de situatie rond coffeeshops in de gaten te houden. Dit heeft alles te maken met de wietpas die sinds dinsdag verplicht is.
    Door het verscherpte toezicht kunnen alleen mensen die in Nederland wonen nog softdrugs kopen. Klanten die in het buitenland wonen, zijn niet meer welkom.

    26 extra agenten
    In de regio Zuidoost-Brabant komen er tien extra agenten bij voor de controles, in de regio Midden- en West-Brabant zijn het er zestien. De agenten krijgen deze week een training en beginnen officieel aanstaande maandag.

    De medewerkers van het KLPD en de Koninklijke Marechaussee gaan controles uitvoeren op mogelijke toename van illegale handel in softdrugs. Ook bekijken ze of Brabantse coffeeshops zich aan de regels houden, en of er geen overlast in de omgeving ontstaat.

    Coffeeshop Toermalijn
    Brabantse coffeeshophouders zijn niet blij mee met de wietpas. Ze denken veel klanten te verliezen, en ook is de kans groot dat er illegale tussenhandel onstaat. De Tilburgse coffeeshop Toermalijn negeerde de nieuwe maatregel tegen het drugstoerisme en liet iedereen die softdrugs wilde kopen dinsdag gewoon toe.

    Vraagtekens
    De politieke partij Bosch Belang zet vraagtekens bij de inzet van de Koninklijke Marechaussee voor het naleven van de afspraken met de wietpas, en gaat Burgemeester en Wethouders aan de tand voelen.

    Burgemeester Ton Rombouts van de gemeente Den Bosch is steeds voorstander geweest van een ingetogen beleid van de politie na de invoering van de pas

    http://www.omroepbrabant.nl/?news/17...haussee++.aspx

    Comment


      #17
      Re: Meer politie tegen drugstoerisme in Belgisch-Nederlandse grensstreek

      Ondertussen worden er juweliers doodgeschoten, maar voor een jointje staan ze (de blauwe robotjes van justitie) met 10 man bij een coffeeshop.
      Daar gaat mn belastinggeld.

      We kunnen Opstelten de schuld geven, maar als die burgervaders nou eens in opstand kwamen? Nee hoor, ze dansen allemaal vrolijk mee, net als oom agent. NL zit vol met Opsteltens die bij de volgende oorlog niet de Joodse buren maar een ondergedoken Moslim verraden. Of een wietroker.

      Fijne avond,
      B.

      Comment

      Bezig...
      X