Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

  Korting op 420shop
  De coffeeshop 'Easy Going' in het Nederlandse Maastricht is vanochtend om 11.00 uur alsnog voor iedereen opengegaan. Eerder vandaag weigerde coffeeshophouder Marc Josemans tien buitenlanders. Zo probeert hij een juridische procedure uit te lokken. "De minister verplicht ons om te discrimineren, en dat is een schending van artikel 1 van de grondwet", zei hij.

  Marc Josemans weigerde buitelandse klanten het ingaan van nieuwe regels die niet-ingezetenen van Nederland de toegang ontzeggen. De afgewezen buitenlanders gingen naar het politiebureau om aangifte te doen van discriminatie.

  Ook Coffeeshop Toermalijn in Tilburg heeft een proces-verbaal gekregen omdat er geen ledenlijst is en omdat er Belgen binnen waren. De politie heeft bezoekers gecontroleerd, vertelde eigenaar Willem Vugs. Hij gaat ervan uit dat de burgemeester de coffeeshop zal sluiten, wat de bedoeling is: zo kan hij daartegen in beroep gaan bij de rechter.

  Dicht
  De meeste andere coffeeshops in Maastricht blijven voor onbepaalde tijd dicht. Volgens de uitbater van coffeeshop "Heaven 69" doen ze dat omdat er officieel geen klanten zijn. Dat komt omdat niemand zich heeft geregistreerd. Sinds vandaag zijn coffeeshops in Zuid-Nederland besloten clubs die alleen geregistreerde leden toelaten.

  Hard optreden
  Volgens Josemans zijn de meeste coffeeshops in Maastricht dicht vanwege de harde woorden van burgemeester Onno Hoes afgelopen weekeinde. Die liet weten onmiddellijk te zullen optreden en geen enkele overtreding van het nieuwe beleid te zullen toestaan. Intussen gaf de gemeente Maastricht 'Easy Going' dinsdagochtend een schriftelijke waarschuwing voor het toelaten van niet in Nederland wonende klanten en omdat er geen ledenlijst is. Als de coffeeshop morgen opnieuw de regels schendt, zal de gemeente de zaak voor een maand sluiten.

  Josemans kondigde aan ook morgen gewoon door te gaan met iedereen toe te laten die wiet wil kopen.

  Europees Parlementslid
  De afgewezen buitenlanders gingen naar het politiebureau om aangifte te doen van discriminatie. Toen een Belg vanmorgen door de coffeeshophouder Marc Josemans de toegang ontzegd werd, riep hij boos dat "dat lijkt op toestanden van ruim 50 jaar geleden". De Italiaan Marco Cappato kwam er vanochtend ook niet in bij 'Easy Going'. Samen met andere afgewezen buitenlanders stapte het voormalige lid van het Europees Parlement voor de Radicale Partij naar de politie om aangifte wegens discriminatie te doen.

  Grotere vraag
  De man, tegenwoordig raadslid in Milaan, zei dat de nieuwe Nederlandse maatregel het omgekeerde effect zal hebben. "Afwijzing leidt juist tot de vraag naar meer", denkt hij. "Nederland zou juist alles moeten doen om het Europese drugsbeleid beter te maken, in plaats van het Nederlandse beleid dommer te maken."

  Medicinaal gebruik
  Ook Maastrichtenaar Les Andoetoe was woedend. Hij werd afgewezen omdat hij 150 meter over de Belgische grens in Vroenhoven woont. Met een doktersadvies ging hij vanochtend naar het gemeentehuis om een toegangsbewijs te vragen. Hij heeft de wiet naar eigen zeggen om medische redenen nodig.

  Meer criminaliteit
  Hans van Duijn, voormalig voorzitter van de Nederlandse Politiebond, stond vandaag voor 'Easy Going' de pers te woord om te benadrukken dat het nieuwe Nederlandse beleid uitsluitend zou leiden tot voordeel voor de criminelen. "Iedereen die hier wordt geweigerd, loopt een paar meter verder door naar de drugsdealers uit onder meer Rotterdam die hier in groten getale rondrijden." Volgens Van Duijn leidt het nieuwe beleid tot meer overlast voor burgers in de stad, worden de gebruikers slechter bediend en vangen criminele dealers de buitenlanders op.

  Toerisme
  De bedoeling van de maatregel is om drugstoeristen te weren. Het gaat om de eerste veranderingen door strengere gedoogcriteria voor coffeeshops. Tegen de veranderingen bestaat veel weerstand. Maastrichtse coffeeshops hebben al aangekondigd dat ze met opzet gaan verkopen aan buitenlanders en niet-leden om een proefproces uit te lokken. Coffeeshopklanten die worden geweigerd, willen naar de politie stappen om aangifte te doen van discriminatie.

  Betoging
  Buitenlanders die regelmatig hasj en wiet kopen in Maastricht, hebben voor vanmiddag een demonstratie aangekondigd. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken JoŽlle Milquet (cdH) heeft naar aanleiding van de maatregel alvast aangekondigd dat de politieaanwezigheid in de Belgisch-Nederlandse grensstreek zal worden opgevoerd. Milquet zet zich schrap voor nevenwerkingen als de verplaatsing van de illegale verkoop naar BelgiŽ, meer drugskoeriers of meer drugsproductie in ons land. Vanaf 2013 krijgen ook de coffeeshops in de rest van Nederland met de wietpas te maken.

  Bron: HLN.
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

  #2
  Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

  Dit is een prachtig staaltje van burgerlijke ongehoorzaamheid. Na een paar uur klaagt onze vriend Onno Hoes, dat de shophouders de samenleving ontwrichten: het arme kereltje is zelfs boos geworden. Alleen is dat ontwrichten slechts een gevolg van de oorzaak. In dit geval is dat de omstreden wietpas. Als deze houding landelijk stelselmatig wordt aangehouden is de wietpas gestorven voordat hij geboren is. Vergis je niet, een samenleving kan alleen gedijen als er sprake is van compliance. Als 200.000 tot 300.000 cannabisgebruikers de kont tegen het krib gooien dan lopen de raderen van de rechtstaat vast.

  Comment


   #3
   Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

   Als die volksverlakkers van ons nou het softdrugsbeleid eens echt doorvoeren, reguleren, legaliseren voorlichten.. Tevens dit beleid exporteren, naar ons omringende landen.
   Geen toeristen meer, de prijzen dalen, criminelen gaan weer echt foute dingen doen, er komt belastinggeld binnen, etc.

   Als de energie (lees ook belastinggeld) nu eens progressief wordt ingezet ipv repressief en conservatief gaat dat een hoop ellende voorkomen.

   Als....

   Comment


    #4
    Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

    UPDATE: Alle Maastrichtse coffeeshops zijn vandaag dicht gegaan uit protest tegen de nieuwe gedoogcriteria. Burgemeester Onno Hoes van de Nederlands-Limburgse gemeente heeft dat bekendgemaakt op een persconferentie. Ondertussen wordt de politiemacht aan de Belgisch-Nederlandes grens opgevoerd uit vrees voor overlast in ons land.

    Dat buitenlanders niet langer welkom zijn in de Nederlandse coffeeshops, dreigt neveneffecten te veroorzaken voor ons land, vreest de minister van Binnenlandse Zaken, JoŽlle Milquet. Door snel en doortastend tussen te komen, wil ze een duidelijke boodschap uitsturen "dat drugstoerisme niet zal worden geduld".

    Autowegen
    Doordat vanaf vandaag buitenlanders niet langer welkom zijn in coffeeshops in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg vreest Milquet dat dat zich zou kunnen vertalen in een verhoging van de cannabisteelt in ons land, een verplaatsing van de illegale verkoop naar BelgiŽ en de aanwezigheid van drugskoeriers die potentiŽle kopers trachten aan te spreken op de autowegen.

    Voorzorgsmaatregelen
    Samen met de Nederlandse autoriteiten nam ze daarom een aantal voorzorgsmaatregelen. Zo wordt de samenwerking en gegevensuitwisseling tussen beide landen opgevoerd, wordt de aanwezigheid van Nederlandse en Belgische agenten opgetrokken rond steden als Maastricht en in de grensstreek en kunnen grensgemeenten als Lanaken, Riemst, Voeren en Maasmechelen een beroep doen op een twintigtal inspecteurs uit het Limburgse interventiekorps.

    Ook de weg- en spoorwegpolitie zullen een inspanning leveren met extra politiecontroles op bepaalde trajecten, terwijl de federale politie klaarstaat om ook met drugshonden de strijd aan te binden. De productie van cannabis en de ontmoediging van "drugsrunners" krijgen zo een prioritaire aandacht, aldus nog Milquet.

    Bron: HLN.

    Dat is dan datzelfde wijf die er met de cdh mee voor zorgde dat BelgiŽ overspoelt is van illegalen en economische vluchtelingen. Grootsteden zitten er vol van, criminaliteitscijfers scheren toppen, gevangenissen zitten overvol.
    Maar ja dat is hun toekomstig kiesvee, daar blijven we af.
    Liever wat mensen gaan molesteren aan de grens die een paar grammetjes wiet willen gaan kopen.
    ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

    Comment


     #5
     Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

     en weer een teken dat "de europese eenwording" een volstrekt wassen neus is.
     Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

     Comment


      #6
      Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

      Open grenzen, maar nu ff niet??

      Comment


       #7
       Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

       Ik geniet van elk moment. Onno Hoes over de rooie, Vlaanderen in rep en roer. Meer kun je toch niet wensen. Een geordende samenleving is alleen mogelijk als 99 % van de neuzen de zelfde richting op staan.
       De politiek klaagt nu, terwijl ze zouden moeten juichen. De politiek wil immers het cannabisgebruik ontmoedigen door nog strakkere regels toe te passen. Eindelijk schijnt het moment te zijn aangebroken dat de hele cannabiswereld zegt: nu is het genoeg geweest, we pikken het niet langer. En nu de cannabiswereld zegt, verrek maar met je pas, verrek maar met je regulering, we doen het op onze manier dan is het weer niet goed.
       Ooit heb ik een Amerikaanse science fiction roman gelezen met de naam "Nicotine", waarbij de tabaksfabrikanten na allerlei procedures besloten hun fabrieken te sluiten. Hoewel het aantal rokers in Amerika significant lager ligt dan in Europa, ontstond er een gigantische wanorde en een gigantisch illegaal circuit.

       Comment


        #8
        Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

        Weet iemand waar de coffeeshops vandaag WEL open zijn!? Sittard? Zijn ze daar wel open en kan ik daar nogsteeds gewoon wiet halen als ik uit Maastricht kom?

        Comment


         #9
         Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

         Pak een atlas: Sittard ligt in Limburg. De pas is imperatief voor Limburg, Noord-Brabent en Zeeland. Dus Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland zijn de dichtstbij gelegen provincies, tenminste als de kaart van Nederland me nog goed voor de geest staat. Nadat ik TomTom in de auto heb, is mijn topografische kennis verwaterd.

         Comment


          #10
          Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

          Tja en toch zullen ze verliezen.

          Comment


           #11
           Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

           wiet zat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

           hbihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

           Comment


            #12
            Re: Nederlandse coffeeshop laat iedereen toe na protest

            Ik moet toch ff lachen om de wietpas......doet precies waarvoor het uiteindelijk is gemaakt.
            Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


            sigpic

            FAQ links over kweken            Never give in ó never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
            W.L.S. Churchill            Comment

            Footer Left Ad

            Collapse
            Bezig...
            X