Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Alle Maastrichtse coffeeshops dicht uit protest

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Alle Maastrichtse coffeeshops dicht uit protest

  Korting op 420shop

  Controles in Breda; ’sanctie’ in Tilburg

  Een demonstrant voor de deur van coffeeshop Easy Going in Maastricht. © ANP. update Alle Maastrichtse coffeeshops zijn vandaag dicht gegaan uit protest tegen de nieuwe gedoogcriteria. Burgemeester Onno Hoes heeft dat bekendgemaakt op een persconferentie. De burgemeester is boos op de coffeeshophouders: 'Ik had niet gedacht dat ze zo brutaal zouden zijn. Op deze manier ontwrichten zij de lokale samenleving.'
  In totaal 9 van de 14 coffeeshops werden vandaag gecontroleerd. Alleen coffeeshop Easy Going was even open en kreeg een schriftelijke waarschuwing omdat er geen ledenlijst was.

  Hoes had liever gezien dat de coffeeshops ledenlijsten hadden aangelegd om zo de lokale markt van wiet te voorzien. 'Ze hadden die ledenlijst allang klaar kunnen hebben', zei hij.

  Terwijl voor het stadhuis een groot fluitconcert losbarste van boze buitenlandse coffeeshopklanten en coffeeshopwerknemers zei Hoes tijdens de persconferentie binnen dat hij het probleem niet heeft veroorzaakt. 'Maar we gaan agenten inzetten waar we overlast verwachten', zei Hoes.

  Sluiting
  De burgemeester kondigde aan dat coffeeshop Easy Going woensdag opnieuw gecontroleerd wordt. Als die naar verwachting weer geen ledenlijst kan overleggen, krijgt de eigenaar een vooraankondiging tot sluiting.

  Hoes verwacht de coffeeshop eind van de week te sluiten en denkt dat de eigenaar een kort geding aanspant. Hij hoopt op een uitspraak van de rechtbank binnen een week daarna.

  Demonstratie
  Honderden demonstranten tegen het nieuwe Nederlandse coffeeshopbeleid zijn vanmiddag van het station naar de Markt in Maastricht gelopen. Ze riepen leuzen tegen burgemeester Onno Hoes van Maastricht en de 'wietpas'. De actievoerders komen onder meer uit België en Duitsland.

  Tot vandaag konden zij wiet kopen in de Nederlandse coffeeshops. Bij het stadhuis werden de deelnemers aan de demonstratie in hun eigen taal toegesproken.

  Breda
  De coffeeshops in Breda houden zich overigens wel aan de regels. De politie heeft vandaag bij een controle van 3 van in totaal 8 coffeeshops in Breda geen overtredingen geconstateerd. De coffeeshops hebben een ledenlijst en de klanten hebben zich ingeschreven. Een woordvoerster van de politie heeft dat gemeld.

  Eindhoven
  Coffeeshops in Eindhoven (14) en Helmond (1) zijn nog niet gecontroleerd op hun ledenlijst. Een politiewoordvoerder heeft dat laten weten.

  De woordvoerder zei dat tien extra agenten die minister Ivo Opstelten (Veiligheid) heeft toegezegd, morgen beginnen. De politiemensen komen van het Korps landelijke politiediensten en de marechaussee. Ze gaan langs bij coffeeshops en controleren of de straathandel toeneemt door het nieuwe beleid.

  Tilburg
  De gemeente Tilburg treft nog vandaag een 'lichte sanctie' tegen coffeeshop Toermalijn die in overtreding was omdat er geen ledenlijst was en omdat er Belgen binnen waren. De gemeente geeft eigenaar Willem Vugs zo de gelegenheid om in beroep te gaan en een uitspraak van de rechter te ontlokken.

  De woordvoerster van burgemeester Peter Noordanus heeft dat dinsdag gemeld. Wat de sanctie is kon ze nog niet zeggen.
  sigpic

  Vaderke Zijn eerste Micro KweekVerslag (
  Zambeza Seeds - Dutch Amnesia Haze) (2012)

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X