Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Alle Maastrichtse coffeeshops dicht uit protest

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Alle Maastrichtse coffeeshops dicht uit protest

    Korting op 420shop

    Alle Maastrichtse coffeeshops zijn vandaag dicht gegaan uit protest tegen de nieuwe gedoogcriteria. Burgemeester Onno Hoes heeft dat bekendgemaakt op een persconferentie. De burgemeester is boos op de coffeeshophouders: 'Ik had niet gedacht dat ze zo brutaal zouden zijn. Op deze manier ontwrichten zij de lokale samenleving.'
    In totaal 9 van de 14 coffeeshops werden vandaag gecontroleerd. Alleen coffeeshop Easy Going was even open en kreeg een schriftelijke waarschuwing omdat er geen ledenlijst was.

    Hoes had liever gezien dat de coffeeshops ledenlijsten hadden aangelegd om zo de lokale markt van wiet te voorzien. 'Ze hadden die ledenlijst allang klaar kunnen hebben', zei hij.

    Terwijl voor het stadhuis een groot fluitconcert losbarste van boze buitenlandse coffeeshopklanten en coffeeshopwerknemers zei Hoes tijdens de persconferentie binnen dat hij het probleem niet heeft veroorzaakt. 'Maar we gaan agenten inzetten waar we overlast verwachten', zei Hoes.

    Sluiting
    De burgemeester kondigde aan dat coffeeshop Easy Going woensdag opnieuw gecontroleerd wordt. Als die naar verwachting weer geen ledenlijst kan overleggen, krijgt de eigenaar een vooraankondiging tot sluiting.

    Hoes verwacht de coffeeshop eind van de week te sluiten en denkt dat de eigenaar een kort geding aanspant. Hij hoopt op een uitspraak van de rechtbank binnen een week daarna.

    DemonstratieBreda
    De coffeeshops in Breda houden zich overigens wel aan de regels. De politie heeft vandaag bij een controle van 3 van in totaal 8 coffeeshops in Breda geen overtredingen geconstateerd. De coffeeshops hebben een ledenlijst en de klanten hebben zich ingeschreven. Een woordvoerster van de politie heeft dat gemeld.

    Eindhoven
    Coffeeshops in Eindhoven (14) en Helmond (1) zijn nog niet gecontroleerd op hun ledenlijst. Een politiewoordvoerder heeft dat laten weten.

    De woordvoerder zei dat tien extra agenten die minister Ivo Opstelten (Veiligheid) heeft toegezegd, morgen beginnen. De politiemensen komen van het Korps landelijke politiediensten en de marechaussee. Ze gaan langs bij coffeeshops en controleren of de straathandel toeneemt door het nieuwe beleid.

    Tilburg
    De gemeente Tilburg treft nog vandaag een 'lichte sanctie' tegen coffeeshop Toermalijn die in overtreding was omdat er geen ledenlijst was en omdat er Belgen binnen waren. De gemeente geeft eigenaar Willem Vugs zo de gelegenheid om in beroep te gaan en een uitspraak van de rechter te ontlokken.

    De woordvoerster van burgemeester Peter Noordanus heeft dat dinsdag gemeld. Wat de sanctie is kon ze nog niet zeggen.
    sigpic

    Vaderke Zijn eerste Micro KweekVerslag (
    Zambeza Seeds - Dutch Amnesia Haze) (2012)
Bezig...
X