Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'Uittreksel wel degelijk nodig voor een wietpas'

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  'Uittreksel wel degelijk nodig voor een wietpas'

  Korting op 420shop
  EINDHOVEN - Een burgemeester mag de wietpaswet lokaal tijdelijk wat aanpassen, maar de regels blijven overeind. "Den Haag stelt de criteria vast en daar zal ook Eindhoven zich aan moeten houden", aldus het ministerie van veiligheid en justitie. Sinds vorige week moeten klanten van coffeeshops zich als lid inschrijven. Alleen Nederlands ingezetenen zijn toegestaan en dat moeten leden aantonen met een bewijs van inschrijving van de gemeente, het GBA-uittreksel.

  In de Eindhovense shops heerste echter een daverende stilte: de inschrijvers bleven weg. Na overleg met de shophouders liet burgemeester Rob van Gijzel donderdag weten dat inschrijvers de eerste maand van hem geen GBA-uittreksel hoeven te laten zien.

  "De burgemeester is verantwoordelijk voor de handhaving in zijn gemeente en het staat hem vrij dat te doen zoals hem goeddunkt. Maar binnen de regels. Als hij in zijn wijsheid besluit dat hij met een maand vrijstelling moet beginnen kan dat, maar dat is enkel uitstel", reageerde het ministerie.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X