Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Voor wiet moet je nu onder de brug zijn

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Voor wiet moet je nu onder de brug zijn

  Korting op 420shop
  Voor wiet moet je nu onder de brug zijn

  Marten van de Wier − 09/05/12, 06:02

  © Roger Dohmen. Onder een brug over de Maas. De politie controleert sinds de invoering van de wietpas intensief op plaatsen als deze om straathandelaren aan te pakken.
  Onder de Wilhelminabrug in Maastricht verdrijft een jongen in een wit T-shirt de tijd, boksend in de lucht. Hoger op de kade houdt zijn collega in een leren jack de voorbijgangers in de gaten. Hij fluit zachtjes naar zijn potentiële klant, wenkt in de richting van de brug. "Wiet?", vraagt hij op de trap, uit het zicht. "50 euro voor 5 gram." De jongen in het witte shirt gaat aan de andere kant zitten, en trekt een zakje tevoorschijn.
  Ruim één week zijn nu vrijwel alle Maastrichtse coffeeshops gesloten. Ze protesteren tegen de nieuwe regels voor coffeeshops: Nederlandse klanten moeten ze registreren, buitenlandse klanten de toegang weigeren. Burgemeester Onno Hoes maakte in Maastricht gisteren de balans op. "De publiciteitsgolf heeft geholpen. Drugstoeristen weten dat ze hier niet meer terecht kunnen", meldt hij tijdens een persconferentie. Hoes heeft nog geen cijfers over de daling, maar gaat af op de waarneming van bewoners. "Zij kunnen weer voor de deur parkeren. Kinderen kunnen weer buiten spelen. Oude dames kunnen weer veilig hun vuilnis buiten zetten."

  Maar op een steenworp afstand, aan de Maaskade, is het binnen vijf minuten twee keer raak. De coffeeshopboten Smoky en Mississippi zijn dicht, maar straathandelaars vullen het gat. De twintiger met het leren jack vertelt dat hij deze week begonnen is met zijn handeltje. Glimlachend: "Voor ons is de wietpas goed." Een man van middelbare leeftijd - wit haar, brilletje - is de tweede die wiet wil slijten.

  "Ik ken ze inmiddels", vertelt een 25-jarige medewerkster van café Centre Ville, die niet met haar naam in de krant wil. "Je ziet ze bellen, dealtjes sluiten. Het zijn er een stuk of twintig die hier rondhangen." Veel meer dan voorheen, zegt ze. Van de coffeeshops had het café geen hinder.

  Buiten passeren twee politieagenten op de fiets. Een van hen kijkt even onder de brug, maar de handelaars zijn er al vandoor. "Ik heb nog niet gehoord dat onze klanten er last van hebben", vervolgt de serveerster. "Maar als ik 's avonds naar huis ga, geeft het wel een onveilig gevoel."

  De afgelopen drie weken zijn er 170 meldingen binnengekomen op het drugsmeldpunt van de gemeente. Volgens Hoes verplaatst de overlast zich deels naar de buitenwijken. "Dat is onze grootste zorg." Deze week heeft de politie twintig straathandelaars aangehouden, terwijl dat er normaal drie of vier zijn. Zij krijgen een verbiedgebod voor het deel van de stad waar ze zijn opgepakt. "Wij gaan straathandel aanpakken totdat we gewonnen hebben", zegt Hoes.

  Aan de andere kant van de Maas, in de Hoogbrugstraat, is geen straathandel te zien. Pierre Maas staat goedgemutst in zijn interieurwinkel. "Fantastisch. Het voelt alsof we weer kunnen ademhalen. Iedereen heeft het erover", zegt Maas. Tot vorige week reden hier veel auto's met buitenlandse nummerborden, soms met luide muziek, op weg naar de twee coffeeshops hier in de straat. Ze parkeerden vaak fout, en veroorzaakten soms blikschade. "Ik heb geen moeite met de coffeeshops. Maar wel met het verkeersprobleem dat we hier hadden", zegt Maas. "Dat is nu voorbij."

  Waarschijnlijk komt er binnen enkele weken een einde aan de volledige rust. Marc Josemans, voorzitter van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht, verwacht dat de shops dan weer opengaan - en dat ze zich onder protest aan de regels houden. Hij hoopt dat het ministerie van veiligheid en justitie met maatregelen komt om de privacy van coffeeshopleden te garanderen.

  Maar ook als de coffeeshops weer open gaan, is de Hoogbrugstraat van de buitenlandse nummerborden verlost. Pierre Maas schat dat een tiende van klandizie van de shops overblijft. Hij steekt zijn wijsvinger op. "Hoor je dat?" Hij zwijgt even. "Stilte!"


  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Neder...rug-zijn.dhtml
  Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


  sigpic

  FAQ links over kweken  Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
  W.L.S. Churchill
  #2
  mooi

  Verstuurd via Tapatalk
  Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower

  Comment


   #3
   Re: Voor wiet moet je nu onder de brug zijn

   Zucht, de grens gemeentes verpesten hun lokale economy, straks weer huilen over de leegloop en hun hand ophouden voor extra belasting centen. Kan niet wachten tot ze de pas in A'dam invoeren, gaat gelijk de stad falliet lol.

   Grtz.

   Comment


    #4
    Re: Voor wiet moet je nu onder de brug zijn

    Ze konden al raden dat dit ging gebeuren.

    Comment


     #5
     Re: Voor wiet moet je nu onder de brug zijn

     Lol een verbied gebod aan dealers geven haha

     Comment


      #6
      Re: Voor wiet moet je nu onder de brug zijn

      Gecontroleerde verkoop was toch beter geweest dan geen verkoop aan buitenlanders

      Comment


       #7
       Re: Voor wiet moet je nu onder de brug zijn

       na het beroemde grens conflict bij de VS en mexico
       "Wij gaan straathandel aanpakken totdat we gewonnen hebben"
       the war on drugs part 2

       Comment


        #8
        Re: Voor wiet moet je nu onder de brug zijn

        hoes noar hoes ! "wij gaan straathandel aanpakken tot we gewonnen hebben" -- wat zuipt die vent ?

        als ik het goed lees had die natte krant het "coffeeshopprobleem" ook kunnen oplossen met wat parkeergelegenheid en een eenrichtingsbordje.
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment

        Footer Left Ad

        Collapse
        Bezig...
        X