Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Regionale Top over Coffeeshops

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Regionale Top over Coffeeshops

  Korting op 420shop
  Zes gemeente trekken bij korpsbeheerder Vreeman aan de bel.

  Breda - Burgemeester Peter van der Velden van Breda heeft namens zes gemeenten aangeklopt bij korpsbeheerder Ruud Vreeman voor het oplossen van de coffeeshops crisis waarin West-Brabant verkeert.

  In een reactie zegt Vreeman op korte termijn 'een top te willen beleggen' waarbij alle gemeenten uit de politie regio Midden- en West-Brabant vertegenwoordigd zullen zijn.

  In een brief aan Burgemeester Vreeman van Tilburg maakt Van der Velden duidelijk dat er in regio Breda grote zorgen zijn nu Roosendaal en Bergen op Zoom eenzijdig besloten hebben om een punt te zetten achter het gedoogbeleid. Alle acht gedoogde coffeeshops worden gesloten, omdat de overlast van drugs-toeristen en de criminaliteit niet langer in de hand zijn te houden.

  De zes gemeenten van het politiedistrict Breda vrezen dat het drugstoerisme vanuit BelgiŽ en Frankrijk zich naar naar die regio zal verplaatsen. Het district bestaat naast Breda uit de gemeenten Etten-Leur, Rucphen, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Zundert. De zes burgemeesters achten op een landelijk overleg over de coffeeshop-crisis. Een dergelijk overkoepelend overleg is voorgesteld door burgemeester Gerd Leers van Maastricht.

  Burgemeester Van der Velden: Wij zijn voorstander van een landelijk overleg binnen het verband van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Dat overleg zal er ook komen. maar aan de andere kant maken rij ook deel uit van de politie regio Midden- en West-Brabant. Daarin moeten 26 gemeenten nauw samenwerken, ook op het gebied van softdrugs. Sinds 1997 is die samenwerking altijd op een eenduidige manier verlopen, maar met het besluit van de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom om de coffeeshops te sluiten wordt daar nu vanaf geweken. De situatie is daardoor urgent geworden voor ons.

  Vervolg...

  Korpsbeheerder Ruud Vreeman van de politie Midden- en West Brabant ''later zullen alle politie regio's het coffeeshop-probleem bespreken, maar nu moeten wij eerst zelf om de tafel gaan zitten. Ik heb begrip voor het initiatief van Roosendaal en bergen op Zoom, maar je zult ook naar de effecten op de regio moeten kijken.

  Vreeman ziet niets in het afschaffen van het gedoogbeleid. Ik ben voorstander van volledig legaliseren van softdrugs. Dan ben je van alle problemen af. Het is een principieel standpunt. Alcohol is immers even schadelijk als softdrugs''

  Partijgenoot en collega Peter van der velden (PvdA) klinkt een stuk voorzichtiger. ''Met het gedoogbeleid zitten wij in een spagaat. Het is aan de nationale en vooral aan de Europese politiek om aan helder beleid te komen. Op dit moment is legaliseren politiek niet haalbaar. Daar komt bij dat veel softdrugs niet zuiver zijn. Er zit veel troep in en dat maakt de drugs nog slechter voor de gezondheid. Ik kan talloze argumenten tegen legaliseren bedenken, maar laten we eerst dit acute probleem binnen de regio oplossen.

  Aldus de burgemeester van Breda die zich heeft laten indoctrineren door struisvogel politiek

  Op dit moment is legaliseren politiek niet haalbaar. Daar komt bij dat veel softdrugs niet zuiver zijn. Er zit veel troep in en dat maakt de drugs nog slechter voor de gezondheid.
  Uh Legaliseren Dan kan je de kwaliteit waarborgen wat weer beter is voor de gezondheid voor de burger... Meneer de burgemeester
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  #2
  goed dat de politie er anders over denkt dan de politiek. De politie staat wat dichter bij het hele fenomeen "softdrugs" dan de politiek. Politie heeft daarom ook een beter beeld van de pro's en con's van softdrugs. Blij te horen dat daar een verstandig mens aan het hoofd van het corps zit.

  Het blijft ontzettend stom om te zeggen dat softdrugs niet te legaliseren zijn. Dat kan best: door het gedoogbeleid te verruimen hoeft men de wet niet aan te passen!

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X