Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Experts pleiten voor regulering cannabis

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Experts pleiten voor regulering cannabis

  Korting op 420shop

  vandaag, 07:25

  “Cannabis wordt almaar populairder, maar is ook straffer geworden. Het risico op verslaving en problemen is dus groter. We moeten vat krijgen op de productie.” Experts krijgen steeds vaker te maken met problematisch cannabisgebruik.

  Woensdag is in Antwerpen de ‘Antwerpse Monitor Jongeren, Alcohol en Drugs’ (AMJAD) voorgesteld. Daaruit blijkt dat hulpverleners steeds vaker geconfronteerd worden met problematisch cannabisgebruik bij jongeren. “Ze vlakken mentaal af, krijgen depressieve klachten en halen slechte resultaten op school of op het werk”, legt Tino Ruyters, directeur van drugshulpcentrum Free Clinic uit.
  “Meestal gaat het om jongeren uit kansarme gezinnen of jongeren met een onderliggende problematiek. Maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Iedereen loopt risico. Cannabis is helemaal niet zo’n onschuldige drug.”
  Experimenteren

  In vijftien jaar tijd is cannabis dubbel zo straf geworden. “Dat komt omdat cannabis hier, in Nederland of in eigen land, wordt geteeld. Hoe verser, hoe straffer. Bovendien valt er meer te verdienen met de sterke variëteiten, dus illegale telers houden zich enkel daarmee bezig”, zegt professor Tom Decorte (UGent), die de AMJAD heeft gemaakt.
  Vorig jaar werd een recordaantal cannabisplantages opgerold, maar voorts heeft de overheid op de productie geen vat. “En dat op een moment dat cannabis almaar populairder en almaar straffer wordt”, zeggen Ruyters en Decorte. “We moeten durven te praten over het nut van regulering. Pas dan krijgt de overheid vat op de markt.”
  Uit de AMJAD blijkt dat jongeren op hun 14de, 15de met cannabis beginnen te experimenteren. Niet enkel jongeren uit bepaalde subculturen doen dat - het is alomtegenwoordig. “Wat je merkt bij jongeren, is dat er een mythe leeft van ‘cannabis is een plantje, dat is niet schadelijk’. Ze beseffen niet dat als je elke dag een paar joints rookt, dat dat niet goed is”, stelt de AMJAD. “Als ze met pillen of cocaïne bezig zijn, voelen ze dat wel eerder aan als drugs. Cannabis is voor hen precies als een pintje.”
  Doorgaans komen ouders pas te weten dat zoon- of dochterlief cannabis rookt, als hij/zij met de politie in aanraking komt, als er geld verdwijnt of als ze de cannabis per toeval vinden.


  SYMA
  Foto AFP

  Bron: http://www.vandaag.be/binnenland/974...-cannabis.html

  Toch raar dat als er mensen met kennis van zaken aan het woord komen, er meestal een oproep komt tot een open en objectief gesprek in verband met legalisatie/regulering. Politiekers met een mening die enkel gebaseerd is op onwetendheid of een dubbele agenda huiveren hiervan en willen er dan ook niks van weten. Als ze nu al eens wisten waarover ze spraken, als ze nu eens wisten wat de risicos én de voordelen van legalisatie waren, dan waren we al een heel eind...

  #2
  Re: Experts pleiten voor regulering cannabis

  Straf = sterk?

  Comment


   #3
   Re: Experts pleiten voor regulering cannabis

   Cannabis is voor hen precies als een pintje.
   En een pintje geeft geen problemen? Ik denk dat alcoholmisbruik een van de grootste problemen is binnen de samenleving, beetje raar om dat als minder gevaarlijk te stellen zoals die zin stelt.

   Comment


    #4
    Re: Experts pleiten voor regulering cannabis

    Een pintje is maatschappelijk geaccepteerd, alhoewel, net zoals je zegt, het veel meer problemen en kosten met zich mee brengt.
    Stultus es, qui facta infecta facere verbis postulus.


    sigpic

    FAQ links over kweken    Never give in — never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense.
    W.L.S. Churchill    Comment


     #5
     Re: Experts pleiten voor regulering cannabis

     de ziekte die deze jongeren van blowen krijgen is erfelijk,is geen spelt tussen te krijgen,maar dat wil de media niet laten horen.heb gelukkig maar mbo diploma dus kan het ook mis hebben,al hoewel je dan in 2012 ook student heet,dus heb wel gestudeerd.geloof je het niet?effe googele wat de aandoeningen zijn,en dan kijken of die erfelijk zijn.gok erop dat trouwen binnen de familie niet goed
     is voor het genenpakket.ps ook niet duurzaam

     Comment


      #6
      Re: Experts pleiten voor regulering cannabis

      je kan toch niet echt ziektes krijgen van een jointje per dag?
      Of hoor ik bij die groep die dat niet weet ^^?

      Comment


       #7
       Re: Experts pleiten voor regulering cannabis

       A joint a day! Keeps the doctor AWAY!!

       Grtz
       Spliff Seeds Contest (indoor) ===> ...ThinKing Green...met Bubblegun van Spliffseeds ! (1st)
       A friend with Weed is a friend Indeed

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X