Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Politie Lanaken: "Minder drugstoerisme aan grens met Maastricht"

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Politie Lanaken: "Minder drugstoerisme aan grens met Maastricht"

  Korting op 420shop
  De politie van de zone Lanaken-Maasmechelen merkt een afname van het drugstoerisme aan de grens met het Nederlands-Limburgse Maastricht. Voor de invoering van de wietpas in Maastricht op 1 mei had een op de vijf gecontroleerde mensen drugs op zak. Nu is dat bijna een op vijftien. Dat heeft de politie vandaag meegedeeld.

  De cijfers zijn afkomstig van de dagelijkse controles aan de grensovergangen die de lokale agenten uitvoeren in samenwerking met de federale politie, met als doel het drugstoerisme te ontraden.

  "De afname blijkt uit de zichtbare afwezigheid van coffeeshopbezoekers in het straatbeeld en uit de cijfergegevens", zegt beleidsmedewerker Johnie Nijs van de politiezone Lanaken-Maasmechelen. "In mei werden 561 auto's en 879 personen gecontroleerd. Slechts 62 van hen waren in het bezit van drugs."

  Lijnbussen
  Volgens Nijs blijkt de daling ook uit de controles van de lijnbussen. "Vroeger bracht een op de zes passagiers drugs mee vanuit Maastricht. Nu troffen we slechts zowat een op de honderd passagiers in het bezit van drugs aan", luidt het.

  De voorbije maand werden vijf arrestaties verricht voor invoer en handel van cannabis of heroïne. Twee personen uit Luxemburg, bij wie in de kofferbak van de auto bijna 4 kilo wiet lag, zitten nog in de cel. Negenendertig bestuurders, die onder invloed van voornamelijk cocaïne en cannabis reden, moesten meteen hun rijbewijs inleveren voor vijftien dagen. Er werd ook een ontmantelde cannabisplantage ontdekt.

  Overlast
  Er waren maar een paar meldingen van overlast, vooral in de onmiddellijke omgeving van de grens in Veldwezelt. "Net als vroeger blijven heroïnedealers en -gebruikers deze grensovergang gebruiken", aldus Nijs.

  Het is de bedoeling de controles voort te zetten. Eerder deze week maakte burgemeester Onno Hoes van Maastricht bekend dat aan Nederlandse zijde het buitenlandse drugstoerisme zichtbaar afgenomen is.

  Bron: HLN.
  ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X