Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Meldpunt drugsoverlast overstelpt met oproepen na invoering wietpas

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Meldpunt drugsoverlast overstelpt met oproepen na invoering wietpas

  Korting op 420shop
  LANAKEN/MAASMECHELEN/RIEMST - Het aantal meldingen van drugsoverlast in Maastricht verviervoudigde sinds de invoer van de wietpas. Een teken van burgerzin, volgens burgemeester Onno Hoes.

  Een maand na de invoering van de wietpas in het Nederlandse Maastricht steeg het aantal meldingen van overlast op het drugsmeldpunt tot 619 in de maand mei. Dat is een verviervoudiging van de maandelijkse meldingen voor 1 mei toen er gemiddeld 160 oproepen binnenkwamen.

  Toch is burgemeester Onno Hoes tevreden. ‘Het aantal coffeeshopbezoekers vanuit het buitenland is beduidend afgenomen', reageert hij. ‘Het meldpunt drugsoverlast wordt veelvuldig gebeld en de handel op straat blijkt beheersbaar. De stijging van het aantal meldingen is net een goede zaak. Die oproepen zijn cruciaal en de toename duidt op het grote burgerbesef. De inwoners van Maastricht dragen hun steentje bij in het terugdringen van de overlast.'

  In mei verrichtte de politie 101 arrestaties voor drugsgerelateerde zaken zoals bezit, dealen en vervaardigen. Daarnaast legden ze 75 gebiedsontzeggingen op, gingen ze tweemaal over tot het sluiten van drugspanden en staat hetzelfde lot nog drie andere panden te wachten.

  ‘Ondanks het feit dat exacte cijfers ontbreken, blijkt uit het straatbeeld in het centrum van Maastricht het aantal buitenlandse kopers drastisch afgenomen. Opvallend is ook de daling van twintig procent van het aantal foutparkeerders. Bij controles aan de landsgrenzen en in de trein Luik-Maastricht treffen we veel minder buitenlandse bezoekers aan.'

  Mensen met domicilie in Nederland kunnen nog steeds softdrugs kopen in de coffeeshops. Intussen is de regelgeving rond het inschrijven voor een wietpas versoepeld. De mensen moeten enkel nog hun identiteitskaart laten zien.'

  Bron: Nieuwsblad.
  ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

  #2
  Re: Meldpunt drugsoverlast overstelpt met oproepen na invoering wietpas

  Ja dat was natuurlijk te verwachten..
  ..:: Smoke Weed Everyday ::..

  Comment


   #3
   Re: Meldpunt drugsoverlast overstelpt met oproepen na invoering wietpas

   ‘Ondanks het feit dat exacte cijfers ontbreken, blijkt uit het straatbeeld in het centrum van Maastricht het aantal buitenlandse kopers drastisch afgenomen. Opvallend is ook de daling van twintig procent van het aantal foutparkeerders.
   Wordt hier nu geinsinueerd dat die buitenlandse kopers dus ook foutparkeerders waren en dus overlast veroorzaakten, of wordt het enkel gemeld maar zijn ze zelf slim genoeg om te bedenken dat wanneer je 20% meer plek overhoud omdat je buitenlandse bezoekers weert, je dan automatisch ook minder foutparkeerders zult krijgen? Gewoon, omdat foutparkeren dan niet meer nodig is.

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X