Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Belgen in de rij bij wietkweker

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Belgen in de rij bij wietkweker

  Korting op 420shop
  ANTWERPEN - Sinds de invoering van de wietpas in Nederland, zag de Antwerpse vzw Trekt Uw Plant zijn ledenaantal aanzienlijk stijgen.


  ‘Onze marihuana is veel goedkoper dan die in de coffeeshops', zegt Joep Oomen van Trekt Uw Plant.

  Een maand na de invoering van de wietpas in de Nederlandse grensgemeenten blijkt het aantal meldingen van drugsoverlast in gemeenten zoals Maastricht enorm te zijn toegenomen. Door de wietpas kunnen alleen nog inwoners van Nederland met een lidkaart in de coffeeshops terecht voor hun cannabis. De anderen moeten een alternatief zoeken om aan hun joint te geraken. Sommigen nemen dus hun toevlucht tot het illegale circuit. Anderen zoeken hun heil bij de Antwerpse vzw Trekt Uw Plant, een coŲperatie voor wietgebruikers.

  ‘Het aantal leden van onze vzw is sinds de aankondiging van de wietpas bijna verdubbeld', zegt woordvoerder Joep Oomen, ‘van 90 een maand geleden naar 190 leden nu. We hebben zelfs een wachtlijst moeten opstellen.' Volgens Oomen gaat het vaak om oudere wietgebruikers, die niet vertrouwd zijn met het illegale circuit en zich daar ook niet tot willen wenden, en mensen die omwille van medische redenen cannabis gebruiken.

  ‘Ondertussen zijn er, in samenwerking met onze vzw, cannabis social clubs geopend in Limburg en Aarlen. Binnenkort komt er ook een afdeling in Brussel.'

  De ‘cannabis social club' kweekt binnen een gesloten circuit net genoeg marihuana om aan de vraag van zijn leden te voldoen. Trekt Uw Plant beheert tien plantages verspreid over BelgiŽ. Elk lid heeft een eigen plant, die door de organisatie in de gemeenschappelijke ruimte wordt gekweekt. Op die manier blijft de vzw trouw aan de ministeriŽle richtlijn inzake cannabis. Volgens die richtlijn kan voor het bezit van drie gram marihuana of een wietplant per persoon enkel een vereenvoudigd proces-verbaal worden opgesteld, wat in de praktijk inhoudt dat de gegevens van de bezitter wel worden bewaard, maar dat er verder geen gevolg wordt gegeven aan de feiten.

  De vraag of een ‘cannabis social club' dan een legale bezigheid is, valt moeilijk te antwoorden. Dat komt omdat de regelgeving niet erg duidelijk is. Trekt Uw Plant werd tweemaal voor het gerecht gedaagd, maar werd beide keren vrijgesproken in hoger beroep.

  Experiment

  Oomen vermoedt dat de overheid Trekt Uw Plant misschien beschouwt als een experiment. Hij wil in de toekomst de boekhouding van de vzw dan ook integraal online plaatsen. ‘Want die is zeer rooskleurig', zegt hij. ‘Onze marihuana is veel goedkoper dan die in de Nederlandse coffeeshops. Wij zijn in staat te verkopen aan 6euro per gram, terwijl je in Nederland 12 ŗ 13 euro per gram betaalt voor wiet van dezelfde kwaliteit. Daarnaast betalen wij de kwekers, die de infrastructuur beheren, 4 euro per gram, terwijl ze van het legale net in Nederland 3,8 euro ontvangen.'

  Mocht de vzw gebruik kunnen maken van serres, in plaats van de installaties met lampen waarover ze nu beschikt, zou de prijs volgens Oomen zelfs teruggedrongen kunnen worden tot 2 euro per gram. ‘Maar we vrezen dat onze planten dan gestolen zouden worden door illegale kwekers.'

  Bron: De Standaard.
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

  #2
  Re: Belgen in de rij bij wietkweker

  Trekt uw plant is een zeer mooi initiatief voor mensen die zelf niet kunnen kweken, en zo wordt inderdaad het illegale circuit niet rijker op de eerlijke burger.
  Op deze manier wordt er toch eens op een positieve manier aandacht gevestigd op het "gedoogbeleid".
  Keep on goin'!

  Comment


   #3
   Re: Belgen in de rij bij wietkweker

   Lang leve 'Trekt uw Plant'! Goed initiatief voor mensen die zelf niet goed weten hoe er aan te geraken of het zelf niet durven kweken maar het wel nodig hebben om te kunnen functioneren. Medicinaal gebruik mag eens wat meer in de spotlight staan.
   Last edited by Grumble Eef; 21 June 2012, 19:43.
   Kan het zijn dat we dezelfde liefde delen?

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X