Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Europese cannabismarkt groeit fors

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Europese cannabismarkt groeit fors

  Korting op 420shop
  De afzet van cannabis in Europa groeit en ook de daarmee gepaard gaande criminaliteit. Nederland is een van de vijf landen waar de groei de afgelopen twee decennia heel sterk was. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van het Europese Monitorcentrum voor Drugs en Drugsverslaving (Emcdda) in Lissabon.

  Criminele organisaties stortten zich op de cannabishandel omdat er grote winsten mee worden behaald, aldus Emcdda-directeur Wolfgang Götz. "Waar u ook in Europa leeft, is het waarschijnlijk niet ver lopen naar een plek waar cannabis is te kopen of te verkopen."

  Het onderzoek toont aan dat het marktaandeel marihuana steeg en dat van hasj juist daalde. De belangrijkste exporteur van cannabis naar Europa is Marokko, maar de binnenlandse productie in vrijwel alle dertig onderzochte Europese landen groeit gestaag.

  Volgens het monitorcentrum hebben meer dan 78 miljoen inwoners in Europa minstens een keer in hun leven cannabis gebruikt. Circa negen miljoen jonge Europeanen tussen de 15 en 34 jaar hebben de afgelopen maand cannabis gebruikt. Jaarlijks wordt circa 700 ton cannabis in beslag genomen in Europa.
  Bron: HLN.
  ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X