Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Uruguay wil marihuana verkopen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Uruguay wil marihuana verkopen

  Korting op 420shop
  De Uruguayaanse overheid heeft plannen om zelf marihuana te verkopen. Zo wil ze de stijgende drugscriminaliteit in het land aanpakken.

  Het plan van de regering van de linkse president Josť Mujica houdt in dat enkel de overheid marihuana mag verkopen en de regering bepaalt ook de prijs. Alleen volwassenen die zich hebben laten registreren, mogen de drugs dan kopen.

  Door de registratie van de aankopen kan de overheid de gebruikers in de gaten houden. De winst die wordt gemaakt met de verkoop van marihuana gaat naar verluidt naar de behandeling van drugsverslaafden.

  'Het is een gevecht op beide fronten: tegen het gebruik van drugs en tegen de drugssmokkel', zegt de minister van Defensie Eleuterio Fernandez Huidobro. 'We denken dat het verbieden van sommige drugs meer problemen veroorzaakt voor de samenleving, dan de drugs zelf. En dat heeft verschrikkelijke gevolgen.'

  De regering zal binnenkort meer details bekendmaken, maar duidelijk is al wel dat Uruguayaanse boeren de marihuana gaan verbouwen.

  Het wetsvoorstel wordt binnenkort voorgelegd aan het Congres, waar de partij van Mujica een meerderheid heeft. Als de wet wordt aangenomen, dan is de Uruguayaanse overheid de eerste nationale overheid in de wereld die marihuana gaat verkopen aan haar burgers.

  De wet vormt een deel van een pakket maatregelen met het doel de veiligheidssituatie in het land te verbeteren, zei de minister. Het geplande marihuana-monopolie is niet enig in zijn soort, verklaarde FernŠndez Huidobro: 'de staat bezit ook al het monopolie op de drug alcohol'.

  Het gebruik van marihuana is in Uruguay niet verboden. Ook het bezit van marihuana voor persoonlijk gebruik is niet strafbaar.

  Bron: De Standaard.
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

  #2
  Re: Uruguay wil marihuana verkopen

  hahah vind het wel leuk maar wel jammer dat alleen de regering mag verkopen
  Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower

  Comment


   #3
   Re: Uruguay wil marihuana verkopen

   Er is dan toch nog een slimme regering te vinden... ergens, verweg..

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X