Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Cannabis voorkomt dementie

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Cannabis voorkomt dementie

  Korting op 420shop
  http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezo...tml#reageerTag

  #2
  Werkt het ook tegen Korsakov? Maar euh, krijg die link nie open zulle.
  Euh, waar hadden we het ook al weer over?

  Grtz,
  hoe heet ik ook alweer?
  "Een dwaas die weet dat hij een dwaas is, is al wijzer dan een dwaas die denkt dat hij wijs is." .

  Medigebruiker

  Comment


   #3
   Ha, eindelijk eens positief nieuws over ons geliefde groene kruid, het werd tijd.
   Goed dat het zeker al gepubliceerd is in de meest gelezen krant van belgie

   grtz

   Comment


    #4
    Hier de volledige tekst (als je de link kan openen zal je een aantal hilarische lezersreacties kunnen lezen):

    Cannabis voorkomt dementie
    Uit experimenten op ratten blijkt dat cannabis dementie kan voorkomen. Deze drug zorgt er namelijk voor dat nieuwe hersencellen aangemaakt worden en vermindert het risico op ontstekingen die met dementie in verband worden gebracht.

    Oude ratten
    Het is de stof tetrahydrocannabinol of THC dat een positieve werking op de hersenen heeft. Deze stof zit in cannabis en zorgt ervoor dat je 'high' wordt. Op basis hiervan willen onderzoekers een nieuwe pil maken die Alzheimer voorkomt en het begin van de ziekte uitstelt. De onderzoekers testten de werking van THC op oude ratten. Wanneer ze drie weken lang dit medicijn kregen, werd hun geheugen beter, waardoor ze makkelijker hun weg in een doolhof konden vinden. Professor Yannick Marchalant: "Oude ratten zijn vaak niet goed in doolhoven. Wanneer ze dit medicijn kregen, konden ze duidelijk beter hun weg vinden. Andere experimenten toonden aan dat THC de hersendelen beÔnvloedt die instaan voor het geheugen, hongergevoel, pijn en humeur. Het gaat ook infecties aan de hersenen tegen en brengt de productie van nieuwe neuronen of hersenencellen op gang."

    Roken
    De meest voorkomende symptomen van dementie zijn geheugenverlies en het niet meer kunnen uitvoeren van dagelijkse taakjes als het doen van de was. Bij sommige AlzheimerpatiŽnten kunnen medicijnen de ziekte vertragen of uitstellen, maar deze werken niet bij iedereen. Professor Gary Wenk: "Als we jong zijn, produceren we neuronen en werkt ons geheugen goed. Maar bij het ouder worden vertraagt dit proces, het is normaal dat er dan minder hersencellen gevormd worden. Je hebt deze neuronen nodig om nieuwe herinneringen aan te maken. Deze ontdekking kan voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen Alzheimer zorgen. Dit betekent niet dat we met zekerheid kunnen zeggen dat het roken van cannabis dementie kan voorkomen, maar de kans is wel heel groot."

    Waarschuwing
    Gezonheidsexperts waarschuwen voor het roken van cannabis. Professor Clive Ballard: "Dit zijn bemoedigende resultaten, maar de medicijnen werden enkel bij dieren getest. Voor mensen moet een nieuw middel ontwikkeld worden op basis van THC. Het is nog niet zeker dat het roken van joints hetzelfde effect heeft als het medicijn. En het roken van cannabis is schadelijk voor je gezondheid." (ep)
    20/11/08 11u21

    Comment


     #5
     Alles wat positief in het nieuws komt is vooruitgang. It`s a small step.....
     "Een dwaas die weet dat hij een dwaas is, is al wijzer dan een dwaas die denkt dat hij wijs is." .

     Medigebruiker

     Comment


      #6
      wat hoop ik dat ze eindelijk eens door zullen hebben dat een jointje geen kwaad kan...

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X