Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Amsterdam moet 43 coffeeshops sluiten

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Amsterdam moet 43 coffeeshops sluiten

  Korting op 420shop
  vr 21/11/08 07:29 - In Amsterdam moeten 43 coffeeshops verdwijnen omdat ze te dicht bij een middelbare school liggen.

  De eigenaars van de coffeeshops krijgen vanochtend van de gemeente te horen dat ze voor eind 2011 moeten sluiten.

  Volgens de regels van de overheid moet er minimaal 250 meter zitten tussen een school en een coffeeshop. In Amsterdam voldoen 43 van de 228 coffeeshops niet aan die eis.
  "Wiettop"

  Vandaag wordt in Almere de "wiettop" gehouden. Alle gemeenten proberen gezamenlijk standpunten in te nemen over de verkoop van softdrugs in coffeeshops. Dat kan worden gebruikt voor overleg met de Nederlandse regering.
  (Belga)

  Het initiatief voor een top over de toekomst van het gedoogbeleid - waarin veel zaken rondom softdrugs wel strafbaar zijn, maar niet bestraft worden - gaat uit van burgemeester Gerd Leers van Maastricht.

  Aanleiding was het besluit vorige maand van Bergen op Zoom en Roosendaal om alle coffeeshops in februari te sluiten. Tot die tijd wordt het beleid strenger. Klanten mogen voortaan twee, in plaats van vijf, gram softdrugs per persoon kopen.

  Leers wil al jaren een beter softdrugsbeleid. Hij vindt dat Nederland moet kiezen: het gedoogbeleid afschaffen of andere Europese landen warm maken voor de huidige Nederlandse aanpak.

  De houding ten opzichte van het gedoogbeleid is trouwens enorm snel aan het veranderen in Nederland. Politieke partijen in Den Haag willen een harder beleid. Uit onderzoek blijkt dat de bevolking dat ook zou willen.


  bron: http://www.deredactie.be/cm/de.redac...21_coffeeshops

  donkere tijden tegemoet jongens :/
  >>> LR2 mini-kweekje<<<
Bezig...
X