Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Eindhoven, Stop de registratie in coffeeshop

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Eindhoven, Stop de registratie in coffeeshop

  Korting op 420shop


  Stop de registratie in coffeeshop

  OPINIE - Ruim twintig jaar woon ik nu in Eindhoven. De eer­ste negentien jaar heb ik veel en met plezier de coffeeshops in de stad bezocht. Tot 1 mei 2012, toen de coffeeshops in Zuid-Nederland verplicht werden Nederlandse bezoekers te registre­ren en buitenlandse bezoekers te discrimineren en te weigeren.

  Negen maanden later zit er een nieuw kabinet dat de registratie­plicht heeft afgeschaft en de hand­having van de discriminatieplicht overlaat aan de gemeenten, onder de noemer lokaal maatwerk. On­derzoek van de NOS wees onlangs uit dat zeker 27 gemeenten het on­nodige en contraproductieve ‘ inge­zetenencriterium’ niet handhaven.

  In ruim twee derde van alle Neder­landse coffeeshops zijn buitenland­se bezoekers gewoon welkom.

  Maar niet in Eindhoven.

  En wat zei u deze week in de raads­commissie Financin en Bestuur?

  „Het coffeeshopbeleid is inmiddels een onnavolgbare kluwen gewor­den, een lappendeken, waarin de rechtsgelijkheid voor coffeeshop­houders ver te zoeken is.”

  En nog mooier: „Ik wil vr 1 fe­bruari weten waar we aan toe zijn.

  Ik kan me geen situatie in de poli­tiek herinneren waarin sprake was van zoveel verwarring als in dit coffeeshopbeleid.” De analyse klopt als een bus. Minister Ivo Op­stelten (Veiligheid en Justitie) heeft er een potje van gemaakt.

  Maar waarom volgt u niet gewoon het voorbeeld van Amsterdam, Rot­terdam, Utrecht, Den Haag, Arn­hem, Groningen en al die andere steden die de onnavolgbare Haagse regels simpelweg niet handhaven?

  In brieven aan de gemeenteraad en in de media heeft u klip en klaar gesteld dat in Eindhoven geen sprake is van overlast door buitenlandse coffeeshopbezoekers.

  Nu jaagt u deze mensen, die vaak al jaren in de Eindhovense coffee­shops komen, de straat op, recht­streeks in de armen van het illega­le circuit van straatdealers, drugsrunners en wiettaxi’s. Hetzelfde geldt voor uw eigen burgers, die te­recht weigeren zich te laten regis­treren om een zakje wiet of hasj te kopen. Want ook al is het ‘clubcri­terium’ inmiddels geschrapt, de Eindhovense coffeeshops werken nog steeds met registratie.

  Het is goed dat u de coffeeshop­ondernemers in de stad een com­pliment geeft omdat ze de absurde en deels afgeschafte regels en af­spraken ‘zeer loyaal’ nakomen. Het zou veel beter zijn als u duidelijk zou verklaren dat ook Eindhoven het ‘ingezetenencriterium’ niet lan­ger zal handhaven. Zodat de cof­feeshops weer gewoon kunnen doen waar ze voor bedoeld zijn en waar ze zeer succesvol in zijn: een veilige en gecontroleerde omge­ving bieden voor volwassen canna­bisconsumenten en het tegengaan van de zwarte markt. Die zwarte markt is dankzij uw beleid nu de la­chende derde.

  Eindhovenaar Derrick Bergman is woordvoerder van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisver­bod (VOC).

  Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.

  #2
  Re: Eindhoven, Stop de registratie in coffeeshop

  Helaas kan ik bevestigen dat de straatverkoop in alle illegaliteit weelderig bloeit in Eindhoven (en Breda)
  Mijn vrouw en ik kwamen regelmatig in beide steden als goedverdienende 30-ers naar koopzondagen, bezochten de steden in combinatie met een weekendje Centerparcs, een sushi restaurant of genoten van de fantastische carnavalsperiode in combinatie met een bezoekje aan een coffeeshop waar we vele mensen hebben leren kennen en vele aangename gesprekken hebben gevoerd.

  Nu zijn we niet meer welkom, die boodschap was duidelijk en voor ons is cannabisgebruik ook niet danig belangrijk om Eindhoven of Breda links te laten liggen.
  Tot wij echter tot 2x toe door Noord-Afrikanen werden benaderd vanuit hun luxewagens met getinte ruiten. Deze volgen mensen met Belgische nummerplaat klaarblijkelijk tot aan de parkeerplaatsen om zich er dan dubbel naast te zetten.
  Zelfs in bijzijn van een 1-jarig kind wisten deze jongens niet van ophouden en pas na het geven van mijn GSM nummer lieten ze ons met rust.

  Bij 1 van de verkopers werd ik "vriendelijk verzocht" mee in de wagen te stappen waarbij ik 2 dingen te zien heb gekregen.
  1) wapens. En dan heb ik het niet over een aardappelmesje.
  2) een hoeveelheid cannabis die ik nog NOOIT in mijn leven heb gezien.

  Is dat wat jullie willen?
  "een veilige en gecontroleerde omgeving bieden voor volwassen cannabisconsumenten en het tegengaan van de zwarte markt."
  Ik wou dat ik op die zin was gekomen... maar ik zou het zelf niet beter kunnen gezegd hebben.
  Last edited by Echelon; 28 February 2013, 14:02.

  Comment


   #3
   Re: Eindhoven, Stop de registratie in coffeeshop

   het is zoiezo allemaal maar een vage bedoeling in het cannabis beleid.
   oke die registratie sloeg egt nergens op! en die pas ook niet. heb er gelukkig zelf nooit last van gehad
   beetje stom dat ze daar zo onduidelijk over zijn...
   maar hopen dat shops er in Eindhoven ook maar snel mee stoppen. is nog maar af te wachten of ze ook een compliment krijgen voor het na leven van de regels..
   maar je kan gelukkig nog wel gewoon wiet kopen

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X