Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Buitenlanders blijven taboe in coffeeshops Eindhoven

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Buitenlanders blijven taboe in coffeeshops Eindhoven

  Korting op 420shop
  Buitenlanders blijven taboe in coffeeshops Eindhoven

  Geplaatst op
  31 januari 2013
  Laatste update
  31 januari, 21:29

  EINDHOVEN - De Eindhovense coffeeshops blijven taboe voor buitenlanders. Hoewel er inmiddels flink wat grote steden zijn die drugstoeristen wel toelaten, zal Eindhoven zich daar niet bij aansluiten. Dat schrijft burgemeester Rob van Gijzel aan de leden van de commissie financiŽn en bestuur.

  Tot veler verbazing schafte minister Ivo Opstelten (Veiligheid) eind vorig jaar ineens de wietpas af. De omstreden aanscherping van gedoogcriteria bleek, na een Haagse evaluatie, niet te werken. Opstelten gaf daarop de teugels voor de vele wettelijke verplichtingen in handen van de gemeenten.
  De registratieplicht van de coffeeshophouders kwam te vervallen, evenals de grote afstand tot scholen. Wel hield Opstelten het verbod voor buitenlanders overeind. De gemeenten moesten echter wel zelf een handhavingsbeleid bepalen. Het bleek een indirecte vrijbrief om buitenlanders wel toe te laten: de gemeenten kunnen immers ook kiezen niet te handhaven.
  Hoewel een aantal grote steden de drugstoeristen vooralsnog wel toelaten, wil Van Gijzel de huidige lijn - geen buitenlanders - gewoon doorzetten. Hij doet dat onder andere omdat Eindhoven aan Den Haag heeft gevraagd als proef zelf hennep te gaan (laten) telen. En buitenlanders wel toelaten zou die pilot bij voorbaat al ondermijnen; het streven is immers kleinere shops te krijgen en dat gebeurt niet als je meer klanten toelaat.

  Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.

  #2
  Re: Buitenlanders blijven taboe in coffeeshops Eindhoven

  Van Gijzel is een FarizeeŽr, wedden dan hij wel weer meebuigt met de vermeende macht.

  Opstelten is zo'n figuur waar ik mij voor schaam, hij is een laffe meeprater, en nog lelijk ook.

  Allee, goed voor de straathandel.
  http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

  Comment


   #3
   Re: Buitenlanders blijven taboe in coffeeshops Eindhoven

   Buitenlandse bezoekers zijn hier eigenlijk nooit een groot probleem geweest. Die wietplantage komt er natuurlijk nooit. Triest gedoe!

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X