Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coalitie verdeeld over wijziging Opiumwet

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Coalitie verdeeld over wijziging Opiumwet

    Korting op 420shop
    De regeringspartijen VVD en PvdA zijn het totaal oneens over de gewijzigde Opiumwet die handelingen 'ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt' strafbaar stelt. De aangepaste Opiumwet is in de zomer van 2011 ingediend door het toenmalige minderheidskabinet van VVD en CDA.
    Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) verdedigde de wet, waarover VVD en PvdA in het regeerakkoord niets hebben afgesproken, woensdag in de Tweede Kamer. Voor de wet bestaat een nipte meerderheid van VVD, CDA, PVV, ChristenUnie en SGP. Die partijen hebben in de Eerste Kamer zelfs een ruime meerderheid.

    Volgens PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens lost de nieuwe wet niks op, want de gedoogde coffeeshops zullen toch gewoon bevoorraad worden. 'Hoe bevoorraad je coffeeshops zonder in overtreding te zijn met deze wet?', stelde zij. Ze pleitte voor een regulering van softdrugs.

    VVD-Kamerlid Ard van der Steur beaamde dat bevoorrading met de nieuwe wet 'lastig' is, maar dat wil volgens hem niet zeggen dat de Kamer kansen moet laten liggen om de grootschalige internationale georganiseerde criminaliteit rond hennepteelt aan te pakken. Als de politie in een fabriekshal een complete groei-installatie met professionele zware lampen tegenkomt, kan zij nu nog niks doen als de installatie niet in gebruik is en er geen plantje te bekennen is. Met de nieuwe wet kan dat wel, aldus Van der Steur.

    Behalve de PvdA zijn ook D66 en de SP fel tegen de wet. D66-Kamerlid Magda Berndsen zei dat het kabinet er een zootje van maakt en met de wet de drugscriminaliteit alleen maar in de hand werkt. Een steeds grotere kring van mensen wordt volgens haar gecriminaliseerd terwijl ze nog niks hebben gedaan. Zo wordt gevreesd dat het kopen van een sterke lamp al verdacht is.

    CDA-Kamerlid Peter Oskam relativeerde dat. 'Ik heb alle vertrouwen in het gezond verstand van het Openbaar Ministerie.'

    BRON : http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederlan...Opiumwet.dhtml


    #2
    Re: Coalitie verdeeld over wijziging Opiumwet

    .....zei dat het kabinet er een zootje van maakt

    Kunnen ze dan iets anders?

    Comment


      #3
      Re: Coalitie verdeeld over wijziging Opiumwet

      Oorspronkelijk geplaatst door Tkief View Post
      CDA-Kamerlid Peter Oskam relativeerde dat. 'Ik heb alle vertrouwen in het gezond verstand van het Openbaar Ministerie.
      Ik heb alle vertrouwen in de absolute stupiditeit en onderbuikgerichtheid van politici. Hoe ver zijn we hiermee af van vervolging voor iets wat je niet gedaan hebt ?
      Het OM moet geen middelen krijgen die dat in de hand werkt, en zelf strakker gereguleerd worden zodat ze binnen de kaders die ze nu hebben (wat al erg ruim is) beter hun werk doen, met de focus op ECHTE criminaliteit, zoals financiele oorlogsvoering tegen de eigen bevolking, inbreuk op economische principes op valse gronden, inactiviteit van met overheidsgeld betaalde bestuurders, absolute onkunde van politici, verspreiden van disinformatie tbv meer controle, en de allerbelangrijkste : onnodige en aanmatigende inmenging in het persoonlijke leven van iedereen.

      Pek. En. Veren.
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment


        #4
        Re: Coalitie verdeeld over wijziging Opiumwet

        moreweed for M.P.

        Maar ff back to real life..... pak de naald en draad maar weer.
        Er wordt binnenkort weer iemand genaaid en helaas zijn de hassies-spuiters die in de goot eindigen er weer bij!
        Oh ja, de rest van de bevolking die de politici geloven ook, maar die verdienen het. Maar dat was al bekend, er is hier maar 1 kam en die scheert alles kaal: "to the bone and further".

        Comment


          #5
          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

          Comment

          Bezig...
          X