Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Persbericht: Coffeeshops 'vieren' 40 jarig bestaan: Protest tegen cannabisbeleid

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Fatty
  replied
  Re: Persbericht: Coffeeshops 'vieren' 40 jarig bestaan: Protest tegen cannabisbeleid

  Wie gaat er naar de Smoke out?

  Leave a comment:


 • mrbullet
  replied
  Re: Persbericht: Coffeeshops 'vieren' 40 jarig bestaan: Protest tegen cannabisbeleid

  Dit zijn zou zaken die het steunen waard zijn : (you gotta) fight for your right (to party)

  Leave a comment:


 • Persbericht: Coffeeshops 'vieren' 40 jarig bestaan: Protest tegen cannabisbeleid

  Coffeeshops 'vieren' 40 jarig bestaan met protest tegen beleid Opstelten en SchippersIn 1973 openden Wernard Bruining en een paar vrienden de eerste coffeeshop van Amsterdam, de Mellow Yellow aan de Weesperzijde, hetgeen betekent dat het Nederlandse fenomeen, de gedoogde cannabis coffeeshop, dit jaar 40 jaar bestaat. Normaal gesproken zou zo'n 40-jarig jubileum uitbundig gevierd worden, maar de cannabis branche is nu eenmaal niet 'normaal', volgens de overheid.

  Als de 15 % THC limiet eventueel van kracht wordt is het leed voor alle coffeeshops en hun bezoekers niet meer te overzien, want deze dwaze maatregel, die het voor coffeeshops onmogelijk zal maken om nog 'zware' cannabis of hash te verkopen, zal de problemen die de Wietpas in het zuiden veroorzaakt tot een nationaal probleem doen uitgroeien.
  Door de 15 % THC limiet zal de ook de Nederlandse cannabis consument massaal zijn/haar 'zware' cannabis op straat gaan kopen, tussen de toeristen, en met een ruime keus uit andere hard drugs.
  Het Trimbos Instituut maakte vorig jaar Juli bekend dat de wiet van Nederlandse coffeeshops tussen de 15 - 18% THC bevat, waarmee de verkoop van praktisch alle wiet en hash vanuit coffeeshops verboden wordt. Hiermee krijgen de vele straathandelaren een lucratief handeltje in de schoot geworpen, maar gaan de coffeeshops failliet, en dat zouden Opstelten en Schippers niet weten?
  Om bovenstaande redenen is het dus nodig om tegen dit beleid en de beleidsmakers op te staan en te gaan protesteren, en net als vorig jaar doen we dat voor de Stopera, met de officiele aftrap om 4.20, tien voor half vijf, zoals dit gebeurt in alle andere steden waar het 4.20 protest traditioneel wordt gehouden, wereldwijd.
  Tijdens het protest wordt letterlijk en figuurlijk de "Achterdeur van de Coffeeshop" opengeramd, want naast het protest tegen het onredelijke beleid willen wij pleiten voor de legalisatie van de productie van cannabis voor coffeeshops. Wij voelen ons in deze gesteund door het groeiende aantal gemeenten die reeds hebben aangegeven de kweek voor coffeeshops toe te willen laten.
  We mogen hopen dat de Nederlandse cannabis consument de ernst van de situatie inziet, na de ramp die volgde op het invoeren van de Wietpas in het zuiden vorig jaar, en in grote getale komt deelnemen aan dit protest.
  De 15 % THC limiet zal de coffeeshops namelijk ook een 'no-go zone' maken voor Nederlandse cannabisten, tenzij ze van sterke koffie en slappe import wiet houden.
  Als de coffeeshops door deze maatregel tot een faillissement worden gedreven, komen er ca. 6000 medewerkers van de coffeeshops in de WW terecht, zonder uitzicht op een baan, vanwege hun wiet verleden. De coffeeshops willen legalisatie, geen eliminatie!
  Sprekers: Mario Lap - Stichting Drugtext, Peter Lunk - Organisator, Nol van Schaik - Coffeeshop ondernemer.

  Datum: 20 April 2013 , tijd: 16:00u-18:00u
  Smoke-out om 4:20PM
  locatie: Voor het gemeentehuis van Amsterdam / Stopera , Amstel nr.1
  Meer informatie: www.AMS420.nl


  Bron: coffeeshopnieuws.nl

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X