Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Onze bijzondere politici

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Onze bijzondere politici

  Korting op 420shop
  Waar de wereld na ruim 40 jaar "war on drugs" langzaam aan begint te beseffen dat die aanpak de verkeerde is, graven onze politici zich verder in.
  We zakken steeds verder terug naar repressie alleen, de coffeeshop als zodanig dreigt te verdwijnen. En dat terwijl wij als voorbeeld dienen voor veel buitenlandse initiatieven op het gebied van drugsaanpak.

  Onze politici zijn mensen, heel erg bijzondere mensen. Want zij weten blijkbaar iets wat deze bijzondere mensen niet doorhebben. Nobelprijswinnaars, presidenten en ex-presidenten van landen die letterlijk verscheurd worden door drugsgeweld, hoge diplomaten en specialisten uit het veld. Zouden zij het echt zo mis hebben ?

  De film Breaking the taboo is al wat ouder, maar verdient (herhaalde) aandacht. Niet in het minst van Onno Hoes.

  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

  #2
  Re: Onze bijzondere politici

  @Moreweed: Mag ik even bij je uithuilen?

  Jij en ik gaan er vanuit dat de ethische waarde van een actie bepaald wordt door de gevolgen van die actie. Een actie die leed en dood veroorzaakt is "slecht", een actie die plezier en gezondheid veroorzaakt is "goed". Dat is voor mij een waarheid als een koe, en is het ook altijd geweest. Ik heb heel lang gedacht dat daarover geen discussie kon bestaan. Ik had het mis.

  Onze ethiek heeft een naam: de "gevolgenethiek" http://nl.wikipedia.org/wiki/Gevolgenethiek . Daar tegenover staat de deontologie http://nl.wikipedia.org/wiki/Deontologie , die in grote lijnen zegt dat goed of slecht beoordeelt moet worden aan de daad zelf, niet aan de gevolgen.

  Ik zeg dat laatste vrij droog, maar ik heb 35 jaren in denial doorgebracht, en na directe confrontatie nog 5 jaar met open mond gelopen dat mensen zo dom kunnen zijn. En echt: ze zijn zo dom. Ik heb letterlijk horen beweren (en op verzoek herhalen) "dat iets dat je uit liefde doet nooit fout kan zijn". (Ik zie dan een man voor de rechter die zijn vrouw en kinderen heeft gemarteld en vermoord. "Maar edelachtbare, ik deed het uit liefde!". "Oh, in dat geval bent U onschuldig. Ga in vrede!")
  Onder dat mom van "liefde" en "als de intentie maar goed is" worden kinderen niet ingeent, krijgen geen bloedtransfusie, worden homo's "genezen"... en noem maar op. Als iemand praat over "liefde" en het niet bevestigd met een tongzoen, ren dan voor je leven.

  Die stinkende, rottende gedachtenbrei van de deontologie is helaas wijd verbreid. Ik gok dat meer dan 50% van de mensen ofwel expliciet daarvoor kiest, ofwel geen idee heeft. Zo ook Onno en Ivo. Onder het motto "het is goed om drugs te bestrijden" worden drugs bestreden. Onno en Ivo kan het geen reet schelen of het beleid werkt, want zo werkt hun ethiek niet. Ze bestrijden drugs, dus zijn ze goed bezig. Punt.

  Ze zijn gelukkig bezig vies op hun neus te vallen, want de gevolgen zijn deze keer te groot om weg te denken. In een jaar tijd heeft Maastricht zijn parkeerproblemen omgezet in een drugsoorlog en noemen dat een "succes". Daar kunnen ze toch niet mee wegkomen. Toch? Of...

  Comment


   #3
   Re: Onze bijzondere politici

   Ik stoot ook keer op keer m'n hoofd daaraan Blani, in een grote verscheidenheid aan situaties. Een veel gegeven reactie op confrontatie met negatieve gevolgen van een 'liefdevolle' aktie is "ik wist dat niet" / "dat kon ik niet weten / "daar ben ik me niet bewust van" en -helemaal erg- "dat was niet mijn bedoeling". Wat dan een geldig argument zou moeten zijn. Hopeloos.

   Wat politici, met name die bij justitie, ons steeds voorhouden is dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor de consequenties van onze akties. Of we ons daar nou bewust van willen zijn of niet. Als je drinkt en dan iemand doodrijdt blijft die persoon dood, of et nou je bedoeling was of niet. Wat ik zo ontzettend graag zou zien is dat politici ZELF eens die verantwoordelijkheid voor hun akties op zich nemen, en niet wachten op wat de kiezer met hen doet. Niet ontslag nemen (en wachtgeld gaan genieten), maar excuses aanbieden en inspanning leveren om de zaak ten goede te keren.

   Er zijn trouwens maar heel weinig beta's die de politiek of het bestuur in gaan. Die denken waarschijnlijk te gezond
   Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X