Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoes en raad eens over te voeren drugsbeleid

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Hoes en raad eens over te voeren drugsbeleid

  Korting op 420shop
  MAASTRICHT - Gemeenteraad en burgemeester Onno Hoes van Maastricht gaan bekijken of buitenlanders in coffeeshops kunnen worden toegelaten zodra de eerste coffeeshops vanuit het centrum zijn verplaatst naar de grenzen van de stad. Dat zei burgemeester Onno Hoes (VVD) van Maastricht dinsdag tijdens een raadsvergadering.

  Wel verwachten Hoes en de gemeenteraad dat de coffeeshops tot die tijd per direct stoppen met de verkoop van wiet aan buitenlanders. Verder gaan raad en burgemeester kijken naar mogelijkheden om in Maastricht of Zuid-Limburg een proefproject op te zetten van gereguleerde wietteelt.
  Raad en burgemeester stonden lang tegenover elkaar. Alle partijen kunnen zich nu vinden in een compromis, dat dinsdag door Hoes is uitgesproken.
  „Er is een behoorlijke strijd gevoerd vanuit de intentie: we willen het beste voor de stad”, zei Hoes. „Ik heb me daarin behoorlijk laten meeslepen.” Hoes zei verder: „Dit moet een keer stoppen.”
  Hoes en raadsfracties voerden daarom de afgelopen dagen overleg, waarbij alle fracties water bij de wijn deden. Daaruit rolde een compromis: nu stoppen met verkopen aan buitenlanders, straks mag het misschien wel na de spreiding van de shops, en kijken of de wietteelt gereguleerd kan worden.
  Het herstel van orde en veiligheid in Maastricht is volgens Hoes de prioriteit. Hij gaat binnenkort met de coffeeshophouders praten over de nieuwe wending. Donderdag komt minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) naar Maastricht om zich op de hoogte te stellen van de problemen. Opstelten heeft Hoes extra 'blauw' toegezegd.
  Hoes beloofde de raad voortaan te informeren waar hij handhavend zou optreden tegen coffeeshops. Maar de acties tegen illegale straatdealers hebben prioriteit, zei hij.

  BRON : http://www.telegraaf.nl/feed/2158211...sbeleid__.html

  #2
  Re: Hoes en raad eens over te voeren drugsbeleid

  en hoe denkt Hoes dat dit compromisje gaat bijdragen aan de aanpak van die straatdealers ?

  voortaan éérst een dopingcontrole, en dan pas vergaderen. trut.
  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

  Comment


   #3
   Re: Hoes en raad eens over te voeren drugsbeleid

   De coffeeshophouders hoefden maar heel kort na te denken over dit "compromis".

   Een raad, een regering of een rechtbank had maanden moeten nadenken over zo'n voorstel, maar de coffeeshops reageren binnen het uur. Daar kunnen die pennenlikkers nog wat van leren.

   (Toevoeging: Voor wie de reactie niet heeft meegekregen: De coffeeshops gaan gewoon door met verkopen aan duitsers en belgen.)

   Comment


    #4
    Re: Hoes en raad eens over te voeren drugsbeleid

    20130522_082705-1.jpg

    Bron BN DE STEM
    Candy Kush en Kinky Cheeze van E$kob@r Seeds, klaar

    The MEGA POWER PLANT in scrogg!!! klaar
    Spliff Strawberry in scrogg, klaar    sigpic

    Comment


     #5
     Re: Hoes en raad eens over te voeren drugsbeleid

     Dan moeten ze verhuizen naar de rand van de stad, weg uit het centrum. Waarom dan? Omdat ze "overlast" bezorgen? Voor wie dan? Gaan ze alle winkels dan ook uit het centrum weren?

     Het zijn echt net robots die politici. Geef ze een beleidsregel "Overlast drugstourisme aanpakken" en dat is dan het enige waar ze naar kijken. Een gebalanceerd weloverwogen idee is dan niet meer nodig, want "Sluiten alle coffeeshops" sluit perfect aan bij de beleidsregel. Dat er dan nadelige gevolgen aan zijn doet er niet toe. Komt wel weer een nieuwe beleidsregel voor dan.

     Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

     Comment


      #6
      Re: Hoes en raad eens over te voeren drugsbeleid

      de coffeeshops mochten niet meer aan buitenlanders verkopen > dus straathandel.

      Maar door coffeeshops te verplaatsen gaan die straathandelaartjes niet weg. Het lijkt wel een beetje op opeens besluiten dat groente niet meer in de groentela van de koelkast mag. Dan de koelkast verplaatsen. En je dan verbazen over het feit dat er allemaal groente op het aanrecht ligt.
      Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X