Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Maastricht regelt bouwvergunning van vijf coffeeshops

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Maastricht regelt bouwvergunning van vijf coffeeshops

  Korting op 420shop
  Het stadsbestuur van Maastricht heeft de tijdelijke bouwvergunningen afgeleverd voor de verhuis van vijf coffeeshops, zodat ze zich kunnen vestigen aan de buitenrand van de stad. Het gaat om de K÷bbesweg en de De Veyestraat, waar de twee wietcentra tegen de zomer de deuren kunnen openen. Het plan van burgemeester Gerd Leers stuit op veel protest van de Belgische buurgemeenten.

  Invalswegen
  De CoffeeCorner Zuid (K÷bbesweg) telt drie coffeeshops en de CoffeeCorner Noord (Francois De Veyestraat) omvat twee coffeeshops. De twee wietcentra zijn tijdelijke voorzieningen voor een maximumduur van drie jaar, die aan de invalswegen komen te liggen waarlangs de klanten passeren.

  "60% Belgen"
  Met het plan CoffeeCorner wil burgemeester Leers de 3.000 tot 4.000 drugstoeristen per dag uit de binnenstad weren. "De drugstoeristen, die voor zestig procent uit Belgen bestaan, veroorzaken enorme overlast. Het gaat om lawaaihinder en ze doen hun behoefte in de portieken. Bovendien lokken de toeristen drugsrunners, criminelen die hen naar illegale verkooppunten voor harddrugs brengen. Ik wil de problemen oplossen voor mijn bewoners. Als we niets doen, dan blijven we ermee zitten", zegt Leers.

  Gerechtelijke stappen?
  Er komt nog een CoffeeCorner West op de Brusselseweg dichtbij Smeermaas (Lanaken), maar de stad wacht nog op de verwerving van het stuk grond voor de definitieve vestiging. De burgemeesters van de drie Belgische buurgemeenten Lanaken, Voeren en Riemst zijn niet te spreken over het plan Leers en namen ook al een advocaat onder de arm om eventuele gerechtelijke stappen te ondernemen.

  Leers begrijpt niet dat BelgiŰ tegen het plan gekant is. "In BelgiŰ mogen mensen 3 gram cannabis op zak hebben, maar ze moeten het wel bij ons komen kopen", aldus Leers. (belga/svm)

  #2
  Re: Maastricht regelt bouwvergunning van vijf coffeeshops

  Het zou geen kwaad kunnen als er een paar coffeeshops in belgie geopend worden
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X