Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Drugdealer vrij omdat advocaat geen toga droeg

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Drugdealer vrij omdat advocaat geen toga droeg

  Korting op 420shop
  Een Iraanse cannabis*dealer is sinds dinsdag vrij na een procedurefout van een Kortrijkse onderzoeksrechter. Die had de advocaat van de beklaagde de toegang tot zijn kabinet geweigerd omdat hij geen *toga droeg. Dat melden verschillende kranten.
  Nergens in de wet staat dat een advocaat zijn toga moet dragen wanneer hij een beklaagde bijstaat tijdens een verhoor door de onderzoeksrechter. Advocaat Thierry Goffart trok dan ook grote ogen toen een onderzoeksrechter uit Kortrijk hem op 19 mei de toegang tot zijn kabinet weigerde en zelfs de politie op hem afstuurde, omdat hij geen toga aanhad.

  Cassatie
  De Salduz-wet zegt dat er steeds een advocaat aanwezig moet zijn tijdens het eerste verhoor. Maar daar trok de onderzoeksrechter zich niets van aan. "Hij heeft mijn cliŽnt gewoon verhoord en aangehouden. De raadkamer en de kamer van inbeschuldigingstelling bevestigden nadien die aanhouding, dus trok ik naar Cassatie", zegt advocaat Goffart. "Daar besliste men dat mijn cliŽnt dinsdag mocht vrijkomen."

  "Hij kent ongetwijfeld de regels. Ik vermoed dat hij er vanuit ging dat ik deze zaak zou laten passeren. Maar als ik dat doe, mag ik misschien de volgende keer niet binnen omdat de kleur van mijn schoenen hem niet aanstaat. De wet is de wet, ook voor een onderzoeksrechter."

  Het parket van Kortrijk heeft nog geen commentaar gegeven. De misser wil niet zeggen dat cannabisdealer Hussein M. zich niet meer moet verantwoorden.

  BRON : http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenl...ga-droeg.dhtml

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X