Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coevorden steunt actie voor reguleren kweek hennep

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Coevorden steunt actie voor reguleren kweek hennep

  Korting op 420shop
  Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden ondertekent een open brief van de Stichting Drugsbeleid. Deze brief is een oproep om de criminaliteit en overlast door drugs terug te brengen, de gezondheidsrisico’s te beperken en problematisch gebruik te verminderen. De Stichting Drugsbeleid, bestaande uit een aantal oud-ministers en prominente deskundigen uit medische en juridische kring, roept in de brief de regering op om zich krachtig in te zetten voor een internationale discussie over het drugsbeleid.

  In Nederland geldt een gedoogbeleid voor softdrugs die in coffeeshops worden verkocht. Verkoop aan de voordeur wordt gedoogd, echter er geldt een verbod om drugs aan de achterdeur in te kopen. De productie en import van softdrugs gebeurt dus in het illegale circuit. De Stichting Drugsbeleid stelt dit probleem aan de orde en roept (gemeente)bestuurders op de open brief te ondertekenen.

  T van Teelt
  De stichting roept de regering op om zich krachtig in te zetten voor een internationale discussie over de het VN-drugsbeleid. Daarnaast pleit ze ervoor om de criteria voor coffeeshops uit te breiden. Naast de huidige AHOJG-criteria (geen Affichering, geen Harddrugs, geen Overlast, geen verkoop aan Jongeren beneden 18 jaar, geen verkoop van Grote hoeveelheden) zou de T van Teelt toegevoegd moeten worden. Coffeeshops zouden dan alleen nog cannabis mogen verkopen van gereguleerde telers, die uitsluitend mogen leveren aan erkende coffeeshops.

  Gevaarlijke kwekerijen
  Het college onderschrijft deze uitgangspunten: wanneer de productie van softdrugs via een vergunningstelsel wordt gereguleerd biedt dat de mogelijkheid eisen te stellen aan de kwaliteit en de kwantiteit. Het gevolg zal zijn dat de gezondheidsrisico’s afnemen en een constanter prijspeil door een geregelder aanvoer van softdrugs. Bovendien vindt het college het belangrijk dat er een eind komt aan de illegale en zeer (brand)gevaarlijke kwekerijen, vaak in woonhuizen. Grootschalige en bedrijfsmatige teelt van cannabis kan hieraan een eind maken.

  Het college roept de raadsleden op om eveneens de open brief te ondertekenen.

  Grtz

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X