Mededeling

Collapse
No announcement yet.

GroenLinks is blij met legaal wiet kweken in Leiden

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  GroenLinks is blij met legaal wiet kweken in Leiden

  Korting op 420shop
  23 september 2013,Door Leander Mascini, dichtbijredacteur

  (Foto: ANP)
  LEIDEN - De Tweede-Kamer fractie van GroenLinks is verheugd dat de Leidse gemeenteraad een motie heeft aangenomen die om legalisering en regulering van de kweek van wiet voor Leidse coffeeshops vraagt.


  GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren: ‘Ook Leiden kiest gelukkig voor de rationele, lokale aanpak in het coffeeshopbeleid. Alleen door de lijntjes kort te houden tussen productie, verkoop en consumptie van wiet valt alle ellende te voorkomen die het huidige landelijke drugsbeleid van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie veroorzaakt.’

  In de Leidse gemeenteraad werd donderdagavond een motie van GroenLinks met grote meerderheid aangenomen. De raad wil dat Leiden plannen ontwikkelt voor legalisering van de kweek van wiet voor haar coffeeshops en deze aan minister Opstelten voorlegt en met hem bespreekt.

  GroenLinks duo-raadslid Joost Hartlief: “We hebben in Leiden elf coffeeshops. Die worden gedwongen hun voorraad illegaal in te kopen. Vervolgens is er geen controle op de kwaliteit mogelijk. De wiet is soms erg sterk. Ongeveer één derde van de meest populaire nederwiet varianten bevat een THC-percentage tussen de 15 en 20 procent, boven de 15% grens, de norm die het kabinet wil hanteren voor de verkoop in coffeeshops.”

  Daarbij wil de raad dat de Leidse burgemeester Lenferink krachtig bij de minister erop aandringt dat Leiden de problemen rondom de illegale inkoop van wiet door coffeeshops wil oplossen. Opstelten moet daarvoor de juridische mogelijkheden scheppen.

  Pieter Kos, fractievoorzitter GroenLinks Leiden: “GroenLinks Leiden hoopt dat deze vernieuwende manier van werken snel landelijk navolging vindt. We moeten echt gaan zorgen dat criminele drugsdealers werkloos worden."

  #2
  Re: GroenLinks is blij met legaal wiet kweken in Leiden

  Bron: http://www.dichtbij.nl/groot-leiden/...in-leiden.aspx

  Gebruiksvoorwaarden TMG
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2014-15-16-17-18-19 ~ 2019 ~

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X