Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Frequent cannabis gebruik heeft geen invloed op zorgvraag of persoonlijke gezondheidsstatu

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Frequent cannabis gebruik heeft geen invloed op zorgvraag of persoonlijke gezondheidsstatu

  Korting op 420shop
  BOSTON Onderzoekers van het Boston Medical Centre en de school der medicijnen van de Universiteit van Boston hebben geconcludeerd dat de frequentie van cannabisgebruik niet significant geasocieerd kan worden met gebruik van zorg of persoonlijke gezondheidsstatus. Deze ondervindingen zijn onlangs online gepubliceerd in het 'Journal of General Internal Medicine'.

  Sinds de veranderingen ten aanzien van de legale status van cannabis in de Verenigde Staten is de invloed hiervan op de volksgezondheid meer in de aandacht gekomen.

  Ondanks dat cannabis de meest gebruikte 'illegale' drug ter wereld is, is de invloed op de volksgezondheid en het hiermee gerelateerde gebruik van zorg nooit bestudeerd.

  De onderzoekers bestudeerden 589 volwassenen die positief testten voor drugsgebruik bij een eerstelijns zorg bezoek. De participanten werd gevraagd naar hun drugsgebruik, hoe vaak ze van EHBO diensten gebruik hadden gemaakt, hoe vaak ze waren opgenomen in het ziekenhuis en hun gezondheidsstatus ten tijde van het onderzoek. Daarbij werd informatie over verdere diagnoses uit hun persoonlijke medische raporten gelegd.

  Ze vonden dat 84% van de testgroep cannabis gebruikte, 25%
  gebruikte cocane, 23% gebruikte opiaten en 8% gebruikte andere drugs.58% van de testgroep verklaarde enkel cannabis te gebruiken en geen andere middelen.

  De onderzoekers concludeerden dat er geen verschil was in de hoeveelheid zorgvraag of in gezondheidsstatus bij cannabis gebruikers vergeleken met degenen die geen cannabis gebruikten.

  medicinal-cannabis-health.jpg
  Bron: Coffeeshopnieuws.nl

  #2
  Re: Frequent cannabis gebruik heeft geen invloed op zorgvraag of persoonlijke gezondheidss

  ik heb op een gescheurd spiertje na nooit kwaaltjes gehad na 15jaar cannabis gebruik.
  sigpic

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X