Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Uniek Keurmerk voor acht coffeeshops in Haarlem

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Uniek Keurmerk voor acht coffeeshops in Haarlem

  Korting op 420shop
  HAARLEM Acht van de zestien coffeeshops in Haarlem krijgen vandaag een keurmerk van de gemeente. En daarmee is Haarlem de eerste gemeente in het land die dat keurmerk invoert.
  De shops met keurmerk voldoen aan bepaalde regels, zoals het controleren op leeftijd en het beperken van overlast. De andere acht coffeeshops moeten nog afwachten of ze het keurmerk krijgen. De coffeeshops met een keurmerk vallen onder een minder streng regime en worden niet meteen gesloten bij een overtreding. De overige coffeeshops zijn nog in behandeling en moeten onder meer de Bibob-proef doorstaan waaruit blijkt dat ze geen criminele activiteiten ondernemen.
  Politie en het Openbaar Ministerie zijn volgens burgemeester Bernt Schneiders blij met het keurmerk. "We kunnen beter goede afspraken maken en elkaar serieus nemen. De coffeeshops doen met de extra maatregelen meer dan we van ze zouden kunnen verwachten en daar worden ze voor beloond, zonder dat we als gemeente naef worden.'' Het keurmerk zorgt voor aanvullende maatregelen bij de verkoop van softdrugs om de veiligheid, bestrijding van overlast en de bescherming van de consument nog meer te waarborgen dan nu het geval is. Het keurmerk moet er toe leiden dat er een veilig en verantwoord softdrugsbeleid wordt gevoerd in de Haarlemse coffeeshops en daarmee ook voor de omliggende regio.
  De landelijke gedoogcriteria voor coffeeshops blijven staan, zegt Schneiders, zoals de voorraad wiet die de shops in huis mogen hebben. Het keurmerk is een samenwerking van de gemeente en onder meer de GGD en het Team Haarlemse Coffeeshopondernemers. Behalve de Bibob-test, hebben de medewerkers van de coffeeshops voor het keurmerk vijf cursussen gevolgd, zoals agressietraining en een cursus herkennen van valse identiteitsbewijzen.

  BRON : http://www.rtvnh.nl/nieuws/124335/Un...20in%20Haarlem

  #2
  Re: Uniek Keurmerk voor acht coffeeshops in Haarlem

  *AHOJG-criteria:

  Geen openlijke Affichering
  Geen Harddrugs, geen Overlast
  Geen verkoop aan Jongeren < 18 jaar
  Geen verkoop van meer dan 5 Gram pp

  Ahja, en dat Bibob verhaal.

  Dat keurmerk garandeerd dus geen betere, gezondere en/of onbewerkte wiet en/of controle daarop.

  Useless !
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2014-15-16-17-18-19 ~ 2019 ~

  Comment


   #3
   Re: Uniek Keurmerk voor acht coffeeshops in Haarlem

   Oorspronkelijk geplaatst door QnQ View Post
   Useless !


   sigpic
   100% BIO Indoor autoflower enthusiast

   Comment


    #4
    Re: Uniek Keurmerk voor acht coffeeshops in Haarlem

    Keurmerk zou idd moeten dienen zodat mensen weten dat ze daar gekeurde zuivere wiet kunnen kopen, de regels waarvoor ze hier van een keurmerk spreken vind ik maar vanzelfsprekend en daar heb je geen keurmerk voor nodig.
    A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X