Mededeling

Collapse
No announcement yet.

'Opstelten moet bewegen bij regulering wietteelt'

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  'Opstelten moet bewegen bij regulering wietteelt'

  Korting op 420shop
  'Opstelten moet bewegen bij regulering wietteelt'

  Minister Ivo Opstelten (Justitie) moet in beweging komen om experimenten met gereguleerde wietteelt mogelijk te maken. Dat zegt D66-Kamerlid Magda Berndsen tegen NU.nl. "Dit is voor ons een hard punt."

  Foto: ANP
  Opstelten, uitgesproken tegenstander van gereguleerde wietteelt, zei onlangs nog dat onder zijn bewind nooit sprake zal zijn van regulering.
  De positie van D66 is echter relevanter geworden nu de partij vorige maand met coalitiepartijen VVD en PvdA tot een akkoord kwam over de begroting van 2014.
  Afgelopen week herinnerde staatssecretaris Fred Teeven (Justitie), tijdens een debat over de gesubsidieerde rechtsbijstand, Berndsen eraan dat D66 met het akkoord getekend heeft voor het bezuinigingsbedrag van 1 miljard euro.

  Rechtsbijstand

  Berndsen komt echter deze week tijdens de begrotingsbehandeling met een alternatief voorstel om de bezuinigingen op de gesubsidieerde rechtsbijstand te kunnen verzachten.
  Teeven zei vorige week al weinig ruimte te zien om deze bezuiniging te kunnen beperken.
  Berndsen zegt de dekking binnen de begroting van justitie te kunnen vinden, maar wil daarnaast dat Opstelten afstapt van zijn weigering om de teelt van wiet te reguleren.

  500 miljoen

  Volgens D66 blijkt uit CPB-cijfers dat er met het reguleren van wietteelt 500 miljoen kan worden opgehaald, onder meer door de beperking van de politiecapaciteit en de accijnsinkomsten.
  De Zwijndrechtse burgemeester Dominic Schrijer stelt dat hiermee zelfs 1 miljard kan worden opgehaald.
  Berndsen maakt woensdag tijdens de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer haar alternatieve voorstel bekend.

  Inventarisatie

  Momenteel is Opstelten bezig met een inventarisatie van initiatieven van gemeenten om wietteelt te reguleren.
  Hij heeft wel altijd benadrukt geen versoepeling van het gedoogbeleid te willen. Van regulering van wietteelt kan wat hem betreft dan ook geen sprake zijn.
  Volgens D66 en diverse coffeeshopgemeenten zorgt regulering echter, naast het financieel voordeel, voor betere controle op de gezondheid en wordt de wiethandel uit het criminele circuit gehaald.


  Door: NU.nl/Lucas Benschop

  #2
  Re: 'Opstelten moet bewegen bij regulering wietteelt'

  Leuk en aardig allemaal maar volgens mij gaat het alleen maar zoals al in het bovengenoemde stuk staat dat de schatkist extra wordt gespekt, maar dat voor de hobby kweker niets gaat veranderen. Nederland moet een voorbeeld nemen van Uruguay!!!
  Kweekverslag Hydro in the Mix!!!
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...155#post484155

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X