Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Politiezone Hano rolt vijf wietplantages op met in totaal 5.000 planten

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Politiezone Hano rolt vijf wietplantages op met in totaal 5.000 planten

  Korting op 420shop
  De lokale politie Hano (Hamont-Achel, Neerpelt, Overpelt) heeft in enkele weken tijd vijf wietplantages met in totaal 5.000 planten opgerold. De politie verrichtte acht arrestaties. Drie personen zijn bij de onderzoeksrechter in Hasselt moeten verschijnen. Uit het onderzoek bleek dat er tussen de plantages geen onderling verband is, maar dat de werkwijze wel altijd dezelfde is. De organisatoren gaan op zoek naar mensen met financiŽle problemen en doen hen een voorstel om een garage of bijgebouw te verhuren voor de teelt van cannabis. De geboden huurprijs is zeer aanlokkelijk, waarna een deal afgesloten wordt.

  "Gemakkelijke winst, maar niet zonder risico", zegt Stephan Van Liempt, woordvoerder van de zone. "Als een cannabisplantage in een garage of bijgebouw ontdekt wordt, dan wordt de bewoner of eigenaar mee aansprakelijk gesteld. Ze kunnen zelfs in de cel belanden met achteraf nog een serieuze financiŽle kater tot gevolg. De elektriciteit wordt bovendien illegaal afgetapt, zodat netbeheerder Infrax ook nog schade claimt. De persoon, die de plantage in feite uitbaat en de grote winst opstrijkt, ontspringt vaak de dans wegens onbekend."

  De politie vraagt daarom aan omwonenden opmerkzaam te zijn en verdachte gedragingen te melden, zoals een zoemend geluid, storingen op het elektriciteitsnet in de buurt of een specifieke cannabisgeur.
  Bron: HLN.
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X