Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Megaproces cannabiskwekers op de helling door mogelijke procedurefout

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Megaproces cannabiskwekers op de helling door mogelijke procedurefout

  Korting op 420shop
  Dertien mensen die terechtstaan omdat ze rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken waren bij drie cannabisplantages in het Pajottenland zouden aan een veroordeling kunnen ontsnappen. Hun advocaten hebben immers opgemerkt dat er bij het gerechtelijk onderzoek naar de bende mogelijk een procedurefout werd gemaakt.


  In september 2010 viel de federale gerechtelijke politie (FGP) van Asse binnen in twee vierkantshoeves in Ternat en een woning in Ninove, en pakte daar in totaal 13 personen op. Zij zouden op enkele maanden tijd drie cannabisplantages uitgebaat hebben, die in totaal zes oogsten opbrachten, en die oogsten verkocht hebben. Een deel van de verdachten heeft banden met of is lid van de motorbende Outlaws, maar de cannabisplantages zouden niet in opdracht van de motorbende uitgebaat zijn.

  Het Brusselse parket vroeg in oktober celstraffen tot 7 jaar voor de verschillende verdachten maar de verdediging wierp de nietigheid van het onderzoek op. In het initieel proces-verbaal maken de speurders melding dat er in de maand mei meermaals verschillende voertuigen werden opgemerkt aan een van de hoeves. De wet schrijft echter voor dat de politie zonder toestemming van een magistraat slechts observaties mag uitvoeren gedurende vijf opeenvolgende dagen of vijf niet-opeenvolgende dagen binnen een maand. Volgens de verdediging heeft de FGP van Asse die regel niet nageleefd en is het hele onderzoek dus nietig.

  Op 29 januari moet het Brusselse parket nu meer duidelijkheid brengen over die observaties. Als de verdediging gelijk krijgt, zouden alle verdachten vrijgesproken kunnen worden.
  Bron: Nieuwsblad.be
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

  #2
  Re: Megaproces cannabiskwekers op de helling door mogelijke procedurefout

  Bizar hoe dat soort dingen toch werken.

  Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X