Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Zware brand op bedrijventerrein legt cannabisplantage bloot

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Zware brand op bedrijventerrein legt cannabisplantage bloot

  Korting op 420shop
  MALLE - In het bedrijvencomplex dat zondagavond gedeeltelijk vernield werd door een hevige brand, is maandag een cannabisplantage aangetroffen. Mogelijk ontstond de brand daar. In totaal is er ernstige schade in vier van de elf aanwezige bedrijfjes in de Ambachtstraat in Malle. Dat meldt het parket.

  Zondagavond rond 21 uur kreeg de brandweer van Malle een oproep binnen dat er brand ontstaan was in een door een schrijnwerkerij onderverhuurde opslagplaats. Van daar sloeg het vuur over op een bedrijfje van isolatiematerialen, waar het vanwege de vele brandbare materialen snel kon uitbreiden. De brandweer kon achteraf niet meteen een oorzaak vaststellen, een onderzoek zal daarover meer duidelijkheid moeten brengen.

  De brandweer had de brand rond middernacht onder controle, maar moest 's nachts toch nog urenlang nablussen. De nutsvoorzieningen in het kmo-complex konden wel gevrijwaard worden, zodat men in de overige aanwezige bedrijfjes maandag in principe gewoon weer aan de slag kan.

  De brand veroorzaakte zondagavond een grote rookpluim, die tot een eind in de omgeving waarneembaar was en waardoor de inwoners van het nabije Oostmalle een tijd ramen en deuren gesloten dienden te houden. Enkele naburige bedrijven waar zondagavond gewerkt werd, moesten zelfs geëvacueerd worden vanwege de rookontwikkeling.

  De eindbalans is niet goed voor vier van de elf bedrijfjes. Twee liepen ernstige schade op, in de twee anderen was er vooral rookschade. Tijdens de vastellingen maandag werd door de brandweer een door de brand vernietigde cannabisplantage aangetroffen. 'Het is mogelijk die plantage, en meer bepaald de aangebrachte elektriciteitsvoorzieningen, die de brand veroorzaakt heeft', aldus het parket.

  De politie zoekt intussen voort naar eventuele verdachten. Er werden nog geen arrestaties verricht.
  Bron: Nieuwsblad.be
  ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

  #2
  Re: Zware brand op bedrijventerrein legt cannabisplantage bloot

  Hopelijk niet iemand die eigen kweek op de tv zag en dacht...damm effe snel wa bijverdienen

  Comment


   #3
   Re: Zware brand op bedrijventerrein legt cannabisplantage bloot

   Oorspronkelijk geplaatst door Ganjax View Post

   De brand veroorzaakte zondagavond een grote rookpluim, die tot een eind in de omgeving waarneembaar was en waardoor de inwoners van het nabije Oostmalle een tijd ramen en deuren gesloten dienden te houden.
   Omdat ze anders high zouden worden?

   Oorspronkelijk geplaatst door Ganjax View Post
   Tijdens de vastellingen maandag werd door de brandweer een door de brand vernietigde cannabisplantage aangetroffen. 'Het is mogelijk die plantage, en meer bepaald de aangebrachte elektriciteitsvoorzieningen, die de brand veroorzaakt heeft', aldus het parket.
   Die gaan ze pijn doen als ze die vinden...

   Ik kweek zelf niet binnen, dus het is misschien een domme opmerking. Maar als ik bij Google nieuws zoek over cannabis, valt me op hoeveel branden, warmteuitstraling en zot energieverbruik plantages verraden. Ik weet als ik het zo lees dat hogedruk natriumlampen de grootste oogst opleveren, maar weegt dat op tegen de verhoogde risico's die je loopt door én energieverbruik én infraroodcamera's én brand tegenover ledlampen? Ik heb zelfs eens een artikeltje gelezen waarin een zekere wanhoop van de politie blijkt tegenover dit soort verlichting en dat men dan nog vooral op tips rekent om dit soort plantages op te sporen.

   Ik bedoel: is de sop de kool waard door met HPS lampen te blijven werken? 't Kan een domme vraag zijn...

   Comment


    #4
    Re: Zware brand op bedrijventerrein legt cannabisplantage bloot

    Als je zoveel led ophangt dan wordt het echt ook wel warm hoor. Bovendien heb je dan net zoveel stroom nodig dus de gevaren met elektra blijven en gerelateerde branden.

    Lopen verslag: McPurple S1 Fem van Forum Genetics op DWC met GHE FloraNova onder 400W Cree COBs

    Comment

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X