Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Arnhemse drugsboot naar omstreden locatie

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Arnhemse drugsboot naar omstreden locatie

  Korting op 420shop
  Arnhemse drugsboot naar omstreden locatie Uitgegeven: 28 januari 2008 23:39

  ARNHEM - De Arnhemse drugsboot verhuist naar een haven bij een industrieterrein aan de oostzijde van de stad. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond besloten. Ondernemers gaan het besluit aanvechten bij de rechter.

  Met de verplaatsing van De Boei, zoals de drugsboot officieel heet, breekt de gemeente een belofte die in 1997 is gedaan aan het Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA).

  Het stadsbestuur beloofde destijds dat de opvang van verslaafden niet naar het industrieterrein zou verhuizen. De drugsboot, die nu nog vlakbij het stadcentrum ligt, biedt 24 uursopvang aan drugsverslaafden.

  Verzet

  De oppositie in de Arnhemse gemeenteraad verzette zich maandagavond tegen de verhuizing van de boot. Diverse partijen sprake schande van het breken van de belofte aan de ondernemers. Ook zijn raadsleden bang dat verslaafden wegblijven als de boot te ver van het centrum komt te liggen.

  Volgens het college van burgemeester en wethouders is 'voortschrijdend inzicht' de reden om de boot toch naar het industrieterrein te verhuizen. Daar is ook al de Arnhemse tippelzone te vinden. Bovendien komt er mogelijk nog raamprostitutie naar het gebied.

  Aanvechten

  Het OKA gaat het besluit om de drugsboot ook daarnaartoe te verhuizen, aanvechten. Volgens voorzitter Henk Berg stapt de ondernemersvereniging binnen een maand naar de rechter om de verhuizing te laten verbieden.

  De 9 miljoen euro kostende drugsboot kwam al eerder in het nieuws. In mei 2004 belandde het vaartuig op de bodem van de Rijn toen het blussysteem onbedoeld in werking trad.
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl
Bezig...
X