Mededeling

Collapse
No announcement yet.

New York is 21ste VS-staat die medische wiet toestaat

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  New York is 21ste VS-staat die medische wiet toestaat

  Korting op 420shop
  De Amerikaanse staat New York gaat het gebruik van cannabis voor medische doeleinden toelaten. De Democratische gouverneur Andrew Cuomo kondigde vandaag een beperkt proefproject in twintig ziekenhuizen van de staat aan. New York is de 21ste staat in de Verenigde Staten die de wetgeving op dat vlak versoepelt.
  De 56-jarige Cuomo was lange tijd tegen een dergelijke maatregel gekant, maar sprak zich vorig jaar uit om het bezit van 15 gram cannabis of minder niet langer strafbaar te stellen. Hij gaat de versoepeling van de wet nu in principe via decreet doorvoeren. De voorbije jaren werd al vier keer geprobeerd de versoepeling door het parlement te loodsen, telkens zonder succes.

  Enkel voor ernstige aandoeningen
  De toelating om cannabis voor medische doeleinden te gebruiken, zal wel worden beperkt tot ernstige aandoeningen zoals kanker. "Wij zullen toezien op het programma om de efficiŽntie na te gaan", stelde Cuomo woensdag tijdens zijn jaarlijkste 'state of the union'.

  Steeds meer Amerikaanse staten laten het gebruik van cannabis voor therapeutische doeleinden toe, zij het in verschillende mate. Colorado gaat het verst. Daar kunnen sinds 1 januari gebruikers van 21 jaar en ouder volkomen legaal tot 28 gram cannabis kopen. Ook de staat Washington laat in principe vanaf komende lente recreatief gebruik toe.

  CaliforniŽ was in 1996 de eerste staat die cannabisgebruik voor medische doeleinden toeliet.

  BRON : http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenl...toestaat.dhtml

  #2
  Re: New York is 21ste VS-staat die medische wiet toestaat

  Jammer dat je bijna halfdood moet zijn eer je gebruik kan maken van deze maatregel.
  ĎA lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants oní

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X