Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Joint Regulation: thuiskweker vogelvrij

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Joint Regulation: thuiskweker vogelvrij

    Korting op 420shop
    Joint Regulation: thuiskweker vogelvrij

    Natuurlijk reageert minister Opstelten negatief op het manifest Joint Regulation van een groot aantal gemeenten. Dat is geen verrassing. Maar ook vanuit cannabiskringen valt er wel het een en ander op het initiatief aan te merken, aldus het VOC.

    Kanttekeningen bij Joint Regulation


    Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) ziet in het manifest ‘Joint Regulation’ een stevige aanzet om eindelijk te komen tot fatsoenlijke regulering van cannabis in ons land. De analyse van de burgemeesters is juist, net als de richting van hun oplossing: regulering. Bij de voorgestelde uitvoering zijn wel wat kanttekeningen te zetten.
    Het VOC onderschrijft de centrale oproep van het manifest: ‘Voer samen met ons een landelijk stelsel in van gecertificeerde en gereguleerde wietteelt’. Ook zien wij ons standpunt door de burgemeesters bevestigd dat het huidige repressieve beleid neerkomt op dweilen met de kraan open.
    Treffend is ook dat de nieuwe verdedigingswal van de minister, de vermeende hoge exportcijfers, al direct door de initiatief nemende burgemeester Paul Depla werd doorgeprikt: ’80% van de teelt naar export? Toch bijzonder dat er dan zelden een groot export-transport van wiet wordt onderschept!’

    Kleine thuiskweker vergeten




    Onaanvaardbare THC-percentages?


    Een ander kritiekpunt betreft de passage over “onaanvaardbaar hoge THC-percentages”. Ten eerste daalt het gemiddelde thc-gehalte -in strijd met de beeldvorming- al sinds 2004 (Trimbos). Terecht stelt ook het manifest dat het THC-percentage alleen onvoldoende is om de “sterkte” van cannabis te beoordelen. Citaat: “Daarbij gaat het niet alleen om de controle op.. THC.. maar ook om de verhouding tussen THC en andere bestanddelen zoals CBD, die tezamen bepalend zijn voor het effect.” Er kan dan ook geen sprake zijn van een onaanvaardbaar hoog THC percentage als zodanig. De consument is vooral gebaat bij betrouwbare informatie over cannabis en de gehaltes werkzame stoffen. Maximering zal bovendien nieuwe kansen bieden voor het illegale circuit.

    Werken aan echte oplossing


    Aldus..
    If life keeps putting you down, You better stay high

    #2
    Re: Joint Regulation: thuiskweker vogelvrij

    Het VOC houdt onverkort vast aan het recht van volwassen burgers op teelt van cannabis voor eigen gebruik, net als inmiddels in Uruguay, Washington State, Colorado en .
    dit qui?

    Comment


      #3
      Handen in de lucht en groeten aan je tante...

      Comment


        #4
        Re: Joint Regulation: thuiskweker vogelvrij

        En, als ik me niet vergis: niet toegelaten, maar gedoogd.

        Comment


          #5

          Comment


            #6
            Re: Joint Regulation: thuiskweker vogelvrij

            Comment

            Bezig...
            X